Detalji užasnog napada: Majka kćerku (6) izbola nožem

Nišlijka Š.B. (21) sumnjiči se da je izbola svoju šestogodišnju kćerku nakon što se sa snahom posvađala oko haljine.

Srbija 25.05.2024 | 16:40
Detalji užasnog napada: Majka kćerku (6) izbola nožem

Krvavi napad na nemoćno dijete dogodio se juče u kući majke Š.B. u niškom naselju Stočni Trg, gdje je ona boravila sa dvoje djece dok joj je muž na radu u Njemačkoj.

Jedini svjedok monstruoznog napada je Ševija Benulović, baka Š.B. koja je bespomoćno posmatrala kako joj unuka ubada dijete, a nije mogla da joj pomogne jer je nepokretna.

"Ništa nije nagovještavalo da će se ovako nešto desiti. Unuka se normalno ponašala da bi se u jednom trenutku sa snahom posvađala oko haljine. Snaha je tvrdila da je njena, a moja unuka da nije, prepirale su se, ali nisam ni slutila da će to dovesti do ovakvog ishoda.

Dijete se igralo kada je moja unuka bez ikakvog razloga dograbila nož i počela da ga ubada po leđima. Dijete je vrištalo, a ja sam samo mogla da gledam njegove muke, jer ne mogu da hodam", priča potresena žena dok pokazuje krvave fleke na tepihu ispred kuhinjskih elemenata.

Kaže da ne zna ko je pozvao policiju, već da je patrola stigla i odvela njenu unuku. Ne znam šta joj je bilo, u drugom je stanju, čeka četvrto dijete. Jedno je u domu, a dva su sa njom, tu je bila kod nas jer joj je muž u Njemačkoj. Odvela je policija i više ništa ne znam, svi smo mnogo potreseni", rekla je ova Nišlijka.

Š.B. nije ni riječ rekla ni policiji ni radnicima Centra za socijalni rad koji su odmah došli na mjesto incidenta kako bi preduzeli mjere iz svoje nadležnosti radi zaštite djeteta.

Nije se branila, samo je ćutala. Odvedena je u pritvor i to je sve što znam – kazala je jedna komšinica koja je prisustvovala odvođenju osumnjičene za nasilje u porodici.

Dijete koje još nema punih šest godina odvedeno je u Univerzitetski klinički centar gde je ustanovljeno da ima tri ubodne rane koje su kvalifikovane kao lake tjelesne povrede. Djevojčica je otpuštena na kućno liječenje, a po odluci Centra za socijalni rad poverena je na čuvanje baki po ocu.

Š.B. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti privedena osnovnom javnom tužiocu na saslušanje. Ako bude osuđena prijeti joj kazna zatvora od dvije do 10 godina s obzirom na to da je djelo učinjeno prema maloljetnom licu pa zbog toga Krivični zakonik predviđa i težu sankciju, piše Telegraf.

(Telegraf) Foto: Danas.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Južna pruga

25.05.2024 17:35

Romska posla.

ODGOVORITE
Name

mislim

25.05.2024 18:15

Sa tim djetetom ce kasnije da prosi.

ODGOVORITE