Запалио се аутобус који је превозио ђаке, па слетио са пута

Аутобус који је превозио школарце запалио се јутрос на путу из Сиња према Загребу, у мјесту Бајагић.

Регион 24.05.2024 | 12:58
Запалио се аутобус који је превозио ђаке, па слетио са пута

Дјеца су на вријеме напустила возило и пожар који је избио на предјелу мотора је угашен, објавила је полиција.

Денис Бобета, замјеник градоначелника Сиња, коментарисао је случај.

“На сву срећу, избјегнута је већа трагедија, аутобус је превозио дјецу. Видјели сте да се на тој узбрдици аутобус запалио. Приликом гашења чак су отказале кочнице, слетио је са стране. Није то проблем само сада, проблем је дугогодишњи, родитељи су у страху”, рекао је он.

“Превише су стари, дјеца се возе у бусевима од 20-30 година. Онај ко им даје линије, жупанија то даје, требају увести да аутобуси не смију бити старији од пет или седам година. То би било оптимално”, рекао је Бобета.

“Возач је био присебан. Зауставио је бус и пустио дјецу ван. Почео је гасити, онда су попустиле кочнице, вјероватно је нешто прегорјело”, додао је он, преноси Индеx.хр.

(Индеx.хр) Фото: Хрвоје Јелавић/Пиxселл

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Возач аутобуса

24.05.2024 15:31

Није проблем у бусевима које газде нас возаче тјерају да сипамо најјефтиније и најлошије гориво све због зараде!Са таквим горивом аутобус не може испоручити снагу и вучу која би требала бити таква да уз брдо иде ко метак!Кад наспеш било гдје у ЕУ гдје нафта мора на пумпама бити квалитетна иначе затворе ти пумпу па ти гледај,значи кад је квалитетна нема везе колико је стар аутобус сагоријева еxтра и иде добро!У свим осталим случајевима запалит ће се па таман да је из фабрике изашао,то нема везе са годиштем аутобуса!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Возача

25.05.2024 22:12

Сипа се гориво са предузећем са којим се склопи уговор. Не може се сипати гориво за кеш. Може само до 200 КМ, чини ми се. Пуно је разлога зашто дође до овога. Најчешће је проблем са струјом.

Name

Xxx

24.05.2024 17:05

Ето Е У.ха.ха ха. Возе крсине од 30.год. а знају паметоват биједа обична.

ОДГОВОРИТЕ