Zapalio se autobus koji je prevozio đake, pa sletio sa puta

Autobus koji je prevozio školarce zapalio se jutros na putu iz Sinja prema Zagrebu, u mjestu Bajagić.

Region 24.05.2024 | 12:58
Zapalio se autobus koji je prevozio đake, pa sletio sa puta

Djeca su na vrijeme napustila vozilo i požar koji je izbio na predjelu motora je ugašen, objavila je policija.

Denis Bobeta, zamjenik gradonačelnika Sinja, komentarisao je slučaj.

“Na svu sreću, izbjegnuta je veća tragedija, autobus je prevozio djecu. Vidjeli ste da se na toj uzbrdici autobus zapalio. Prilikom gašenja čak su otkazale kočnice, sletio je sa strane. Nije to problem samo sada, problem je dugogodišnji, roditelji su u strahu”, rekao je on.

“Previše su stari, djeca se voze u busevima od 20-30 godina. Onaj ko im daje linije, županija to daje, trebaju uvesti da autobusi ne smiju biti stariji od pet ili sedam godina. To bi bilo optimalno”, rekao je Bobeta.

“Vozač je bio priseban. Zaustavio je bus i pustio djecu van. Počeo je gasiti, onda su popustile kočnice, vjerovatno je nešto pregorjelo”, dodao je on, prenosi Index.hr.

(Index.hr) Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Vozač autobusa

24.05.2024 15:31

Nije problem u busevima koje gazde nas vozače tjeraju da sipamo najjeftinije i najlošije gorivo sve zbog zarade!Sa takvim gorivom autobus ne može isporučiti snagu i vuču koja bi trebala biti takva da uz brdo ide ko metak!Kad naspeš bilo gdje u EU gdje nafta mora na pumpama biti kvalitetna inače zatvore ti pumpu pa ti gledaj,znači kad je kvalitetna nema veze koliko je star autobus sagorijeva extra i ide dobro!U svim ostalim slučajevima zapalit će se pa taman da je iz fabrike izašao,to nema veze sa godištem autobusa!

ODGOVORITE
Name

Vozača

25.05.2024 22:12

Sipa se gorivo sa preduzećem sa kojim se sklopi ugovor. Ne može se sipati gorivo za keš. Može samo do 200 KM, čini mi se. Puno je razloga zašto dođe do ovoga. Najčešće je problem sa strujom.

Name

Xxx

24.05.2024 17:05

Eto E U.ha.ha ha. Voze krsine od 30.god. a znaju pametovat bijeda obična.

ODGOVORITE