У Кини постоје аутомати за продају кућних љубмаца!

У Кини се недавно појавили аутомати из којих се продају кућни љубимци попут мачака,паса. Ови “кућни љубимци аутомати “постављени су у разним кинеским градовима док су вирални видео снимци,ових аутомата са животињама изазвали бес у широј јавности.

Занимљивости 23.05.2024 | 15:27
У Кини постоје аутомати за продају кућних љубмаца!

Огроман технолошки развој у последњој деценији Кине, створио је брзо растуц́у “економију без посаде” која наставља да се шири у скоро сваки сектор глобалне економије. Међутим, још увек постоје неке индустрије које нису компатибилне са самоуслужним уређајима.

Сектор продаје куц́них љубимаца до сада се сматрао некомпатибилним, али ствари су очигледно су мало другачије у Кини. Тако се све више примец́ује аутомата за продају живих куц́них љубимаца.

Један такав видео који приказује аутомат за продају куц́них љубимаца у прометном делу Пекинга недавно је постао виралан на кинеским друштвеним мрежама, што је изазвало бурну дебату око етике овог контроверзног пословног модела.

Видео приказује мачке како спавају у малим одељцима који су једва довољно велики да се могу окренути, са само провидним вратима која би их одвратила од њихових клаустрофобичних кавеза.

Аутомат за продају је наводно рекламиран као први у Кини који продаје живе куц́не љубимце, али је неколико корисника интернета истакло да су видели сличне изложбе у разним другим кинеским градовима. То су касније потврдили новински извештаји који су приказивали друге машине за продају куц́них љубимаца, као и онлајн огласи компанија које их производе.

Иако животиње приказане у виралном видеу нису деловале узнемирено или болесно, неколико коментара на Веибоу помиње болесне животиње, па чак и неке које су умрле у својим малим кавезима због недостатка одговарајуц́е неге.

“Образовање које сам добио од детињства је да будеш љубазан човек, ако то не можеш, не смеш да имаш основну савест. Да ли се ови примерци са истим телом као ја заиста могу назвати људским биц́има?“ питала је једна особа на Веибо-у.

“Ова земља нема основно поштовање према животу!“ написао је неко други.

Ово није први приказ окрутности према животињама који поставља питање “Ко је то одобрио?“

На крају крајева, ово је иста земља која нам је донела „живе привезке за кључеве“ са малим рибицама и корњачама у пластичним контејнерима, вештачки обојеним жабама и фарбаним пилиц́има истиче се у коментарима по друштвеним кинеским мрежама.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар