U Kini postoje automati za prodaju kućnih ljubmaca!

U Kini se nedavno pojavili automati iz kojih se prodaju kućni ljubimci poput mačaka,pasa. Ovi “kućni ljubimci automati “postavljeni su u raznim kineskim gradovima dok su viralni video snimci,ovih automata sa životinjama izazvali bes u široj javnosti.

Zanimljivosti 23.05.2024 | 15:27
U Kini postoje automati za prodaju kućnih ljubmaca!

Ogroman tehnološki razvoj u poslednjoj deceniji Kine, stvorio je brzo rastuću “ekonomiju bez posade” koja nastavlja da se širi u skoro svaki sektor globalne ekonomije. Međutim, još uvek postoje neke industrije koje nisu kompatibilne sa samouslužnim uređajima.

Sektor prodaje kućnih ljubimaca do sada se smatrao nekompatibilnim, ali stvari su očigledno su malo drugačije u Kini. Tako se sve više primećuje automata za prodaju živih kućnih ljubimaca.

Jedan takav video koji prikazuje automat za prodaju kućnih ljubimaca u prometnom delu Pekinga nedavno je postao viralan na kineskim društvenim mrežama, što je izazvalo burnu debatu oko etike ovog kontroverznog poslovnog modela.

Video prikazuje mačke kako spavaju u malim odeljcima koji su jedva dovoljno veliki da se mogu okrenuti, sa samo providnim vratima koja bi ih odvratila od njihovih klaustrofobičnih kaveza.

Automat za prodaju je navodno reklamiran kao prvi u Kini koji prodaje žive kućne ljubimce, ali je nekoliko korisnika interneta istaklo da su videli slične izložbe u raznim drugim kineskim gradovima. To su kasnije potvrdili novinski izveštaji koji su prikazivali druge mašine za prodaju kućnih ljubimaca, kao i onlajn oglasi kompanija koje ih proizvode.

Iako životinje prikazane u viralnom videu nisu delovale uznemireno ili bolesno, nekoliko komentara na Veibou pominje bolesne životinje, pa čak i neke koje su umrle u svojim malim kavezima zbog nedostatka odgovarajuće nege.

“Obrazovanje koje sam dobio od detinjstva je da budeš ljubazan čovek, ako to ne možeš, ne smeš da imaš osnovnu savest. Da li se ovi primerci sa istim telom kao ja zaista mogu nazvati ljudskim bićima?“ pitala je jedna osoba na Veibo-u.

“Ova zemlja nema osnovno poštovanje prema životu!“ napisao je neko drugi.

Ovo nije prvi prikaz okrutnosti prema životinjama koji postavlja pitanje “Ko je to odobrio?“

Na kraju krajeva, ovo je ista zemlja koja nam je donela „žive privezke za ključeve“ sa malim ribicama i kornjačama u plastičnim kontejnerima, veštački obojenim žabama i farbanim pilićima ističe se u komentarima po društvenim kineskim mrežama.

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar