Босић: Мала разлика између превараната и манипулатора

- Прича у мирном разграничењу је политичка манипулација Милорада Додика, ког нико не схвата озбиљно, због личног интереса, каже Босић.

Република Српска 10.05.2024 | 08:57
Босић: Мала разлика између превараната и манипулатора

- "Дејтон" је превазиђен али је једина алтернатива договор три стране око промјена, који је данас немогућ јер су циљеви политичких елита у БиХ остали исти, рекао је посланик СДС-а у ПД ПС БиХ Младен Босић. 

"Инсистирање на тим промјенама које се неће десити уствари диже политичке тензије и тако "чобан уводи стадо у обор и припрема за изборе односно за подршку. У свакој кризној ситуцији обично власт профитира. То је познато политичко правило.

Ми смо због таквих амбиција владајућих да остану на власти по сваку цијену све ове године у дубокој политичкој кризи. Сваки пут се направи корак напријед у тој кризи и питање је, кад дођемо до краја, до ивице, хоћемо ли моћи да се одупремо тој инерцији. Ја мислим да смо близу, никад нисмо били ближи", сматра Босић.

Прича у мирном разграничењу је политичка манипулација Милорада Додика, ког нико не схвата озбиљно,  због личног интереса, каже даље Босић.

"То је политичка игра. Ви дигнете тензије, произведете страх од оних других, а онда се, као борите да одбраните интересе свог народа. То је манипулација. Ако је у нечему добар, Додик је добар у манипулацији. 


Сама та изјава да за двије милијарде КМ за 10 година откупи самоталност, то је врхунска манупилација, спин. Између превараната и манипулатора је мала разлика. Он свјесно вара своје грађане", јасан је Босић.

Говорећи о Резолуцији о Сребреници у УН, Босић је истакао да је она резултат рада Тројке, као најслабијег дијела коалиције на нивоу БиХ, али и реакција и посљедица Додикове реторике и понашања према амбасадорима Америке и Њемачке.

"Несумњиво је да су ту улогу највећу одиграли чланови Тројке, односно амбасадор БиХ у Њемачкој Дамир Арнаут и Златко Лагумџија, амбасадор БиХ у Уједињеним нацијама.

То су амбасадори које је послало Предсједништво БиХ уз сагласност српског члана, а то значи уз сагласност Милорада Додика. Тројка ће ту ситуацију, ако се Резолуција усвоји, показати као свој историјски успјех против Срба", мишљења је Босић.

Резолуција о Сребреници неће нанијети штету само Српској него и Србији, која се бори да балансира у тешкој политичкој ситуацији на међународном нивоу, јер ће јој представљати омчу око врата", закључује Босић.

(БН) Фото: БН

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Манипулација највеће врсте

10.05.2024 09:25

Честита преседник некадашњим припадницима ВРС , ствараоцима РС, дан војске а за месец учешћа у ВРС се исплаћује мизерна протувриедност ТРИ шибице. Безобразлук, срам да их буде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А Дервента и Милановић

10.05.2024 15:20

заборавили смо, који је то шљам

Name

Мирјана

10.05.2024 09:27

Поштовани Босићу, недостаје ти једноставност и језик који народ разумије. Лопова требаш јасно и гласно назвати лоповом, издајнике требаш управо тако и назвати, криминалце назвати криминалцима, хрватске агенте јасно назвати агентима хрватског утицаја. Превише је интелектуалне приче, а у нашем народу нема баш пуно интелектуалаца. Издајници опљачкаше и уништише Републику Српску, а ти, Милићевић, Бореновић и Тривићка, немате храбрости да ствари и појаве објасните народу правим ријечима. Шта је ова пљачка преко словеначке фирме Виадукт? Зашто не предате тужбу Тужилаштву? Шта је концесија (превара ) са Сердаровим ( Душко Перовић) у РиТЕ Угљевик? Зашто ћутите о вашем Брчаку, Лондонском ђаку Перици и пљачки РС преко РиТЕ Станари? Зашто не објасните народу Додигов криминал у вези са отимањем Алумине?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад-Нострадамус

10.05.2024 10:01

Народ то зна не треба му објасњавати нити га треба ститити поготово неку заститу да тразите од опозиције.Ако вам није добро на улицу .

Name

Не Мирјана

10.05.2024 10:13

Маријана нисте у праву. Народу недостаје култура. Основна култура. Зато народ не разумије Босића. Нема смисла да се културан човјек (Босић) спушта на примитиван ниво, за ради јефтиних политичких поена. Макар цијена била губитак избора. Ако је неки народ толико примитиван да му шаторски ниво води државу и да га уствари води кроз живот , тај народ и не заслужује културну власт. Понављам, култура је напредак, нема разлога због којег би културан човјек пристао да буде примитиван. Маса културног свијета је страдало након WW2 , само зато што се нису хтјели и могли прилагодити новој примитивној комунистичкој власти.

Name

Идеално

10.05.2024 10:23

Браво на коментару! Свака вам цаст! Све сто сте навели је тацно сто се тице опозиције... Једино Вукан, Петровиц и донекле Тривицка то раде отворено , а остали из опозиције, никако да свате да се на безобразлук одговара идентицно а не фино, јер ови на власти то не разумију...

Name

БилнеБил

10.05.2024 10:52

Џаба је глупима објашњавати.

Name

Ре

10.05.2024 11:04

Када се анализира неки догадјај, не узима се само негативан ефекат као закљуцак. Исправно је утврдити позитиван и негативан ефекат неког догађаја, па донијети суд. Тако да се мисљења позиције и опозиције воде истим методама, нико не презентира обје стране медаље, вец само ону која му одговара у дневнополитицком амбијенту

Name

!

10.05.2024 15:13

Српски народ с ове стране Дрине нема мудријег,школованијег,интелигентнијег а при томе врло прагматичног политичара од гдина Босића. Ниво његове комуникације "модерни назови политичари" не разумију јер су на нашу жалост учили од уличара и неписмених узора. Све што је рекао и начин на који је рекао је тачно,јасно,децидно и с великом поруком

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxxx

10.05.2024 16:12

Мала је разлика или онај што краде или онај што врећу носи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

10.05.2024 17:27

Најбољи епитети управо за тебе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Милан

10.05.2024 20:14

Дес магаре резимско? Дес дезертеру лоповски?