Одиграна пријатељска фудбалска утакмица Даун синдром центра Бањалука и м:тел-а

Пријатељска утакмица фудбалских екипа Даун синдром центра Бањалука и компаније м:тел одиграна је у Спортској дворани „Центар“ у Бањој Луци под мотом „Фудбалом против стигме и дискриминације особа са Дауновим синдромом и жена Бања Лука“.

Република Српска 25.04.2024 | 10:49
Одиграна пријатељска фудбалска утакмица Даун синдром центра Бањалука и м:тел-а

Ово је још једна у низу активности компаније м:тел која особама с Дауновим синдромом потврђује да су вољене и подржане у својој заједници.

Како би и на овај начин показали да разлике не постоје, фудбалску екипу Доwн Сyндром центра предводила је генерална директорка компаније м:тел Јелена Триван која је подсјетила да м:тел континуирано и стално помаже особама са Дауновим синдромом.

„Оно што је важно јесте да сваки мој колега који је данас овде и овако се забавља покаже да им је пријатељ и друг. Ми разлике међу нама не видимо, осим да неко од нас боље или лошије игра фудбал“, истакла је Триван.

Директор Доwн Сyндром центра Бања Лука, Зоран Јелић указао је на проблеме особа са Дауновим синдромом и као једну од навећих препрека нагласио неуважавање њихове старосне доби те да их заједница доживљава као дјецу.

Јелић је истакао да је то оно што се мора мијењати и да је почаствован чињеницом да генерална директорка компаније м:тел Јелена Триван учествује у утакмици и то у тиму Доwн Сyндром центра.

Прије саме утакмице у којој је резултат био у другом плану, приказан је и филм који су снимили чланови центра, а сам догађај је свим присутнима створио много позитивних емоција.

Својим искреним и пријатељским приступом заједници м:тел носи имиџ компаније која је одговорна према друштву у којем послује и која је увијек ту за све оне којима је потребна њена подршка.

(ПР)