Odigrana prijateljska fudbalska utakmica Daun sindrom centra Banjaluka i m:tel-a

Prijateljska utakmica fudbalskih ekipa Daun sindrom centra Banjaluka i kompanije m:tel odigrana je u Sportskoj dvorani „Centar“ u Banjoj Luci pod motom „Fudbalom protiv stigme i diskriminacije osoba sa Daunovim sindromom i žena Banja Luka“.

Republika Srpska 25.04.2024 | 10:49
Odigrana prijateljska fudbalska utakmica Daun sindrom centra Banjaluka i m:tel-a

Ovo je još jedna u nizu aktivnosti kompanije m:tel koja osobama s Daunovim sindromom potvrđuje da su voljene i podržane u svojoj zajednici.

Kako bi i na ovaj način pokazali da razlike ne postoje, fudbalsku ekipu Down Syndrom centra predvodila je generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan koja je podsjetila da m:tel kontinuirano i stalno pomaže osobama sa Daunovim sindromom.

„Ono što je važno jeste da svaki moj kolega koji je danas ovde i ovako se zabavlja pokaže da im je prijatelj i drug. Mi razlike među nama ne vidimo, osim da neko od nas bolje ili lošije igra fudbal“, istakla je Trivan.

Direktor Down Syndrom centra Banja Luka, Zoran Jelić ukazao je na probleme osoba sa Daunovim sindromom i kao jednu od navećih prepreka naglasio neuvažavanje njihove starosne dobi te da ih zajednica doživljava kao djecu.

Jelić je istakao da je to ono što se mora mijenjati i da je počastvovan činjenicom da generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan učestvuje u utakmici i to u timu Down Syndrom centra.

Prije same utakmice u kojoj je rezultat bio u drugom planu, prikazan je i film koji su snimili članovi centra, a sam događaj je svim prisutnima stvorio mnogo pozitivnih emocija.

Svojim iskrenim i prijateljskim pristupom zajednici m:tel nosi imidž kompanije koja je odgovorna prema društvu u kojem posluje i koja je uvijek tu za sve one kojima je potrebna njena podrška.

(PR)