Златко Максимовић предао дужност директора болнице

- Своју смјену не доживљавам, као пораз, већ пораз оних који су константно покушавали и успјели да ме смијене.

Република Српска 22.04.2024 | 15:47
Златко Максимовић предао дужност директора болнице
У бијељинској болници данас је извршена примопредаја дужности, гдје је функцију директора од досадашњег Златка Максимовића преузео Микајло Лазић.
 
Досадашњи директор болнице, кога је Влада смијенила, након упућених јавних похвала да је добро водио болницу у Бијељини, Максимовић се данас саопштио да је бијељинском болницом руководио мање од четири године, у највећем дијелу у ванредним условима, првенствено везане за Ковид, али и друге ситуације.
 
"Радио сам најбоље што знам, уложио сву своју енергију и мислим да сам заједно са сарадницима постигао завидне резултате. Болницу остављам стабилну, и финанасијски, и кадровски и у сваком другом смислу, односно, вишеструко пута јачу него што сам је затекао. Колико сам мјесеци радио, толико сам и плата исплатио. Наравно са свим доприносима и осталим обавезама, како сам и раније радио као директор Дома здравља Бијељина", навео је Максимовић.
 
Истиче да су много успјешних пројеката завршили у болници у Бијељини.
 
"Од увођења сталног рада ангио сале, изградње нове ангио сале, пејсмејкер центра, центра за електрофизиологију, набавке опреме, скупих апарата. Другим ријечима, болница од опреме има све.  Прије мање од 4 године, затекао сам један исправан скенер и један неисправан магнет. За собом остављам три скенера и два магнета. То нема ниједна болница у Републици Српској и БиХ, а према мојим сазнањима нити у окружењу. Иначе, сва опрема у болници је посљедње три године у исправном стању. Шта је још све урађено, народ види. За оне који не желе да виде - не вриједи ни писати", наглашава Максимовић.
 
Он додаје да своју смјену не доживљава, као пораз, већ пораз оних који су, како каже, константно покушавали и успјели да ме смијене.
 
"Није узалуд она народна да у сваком злу има и нешто добро, тако и у овом нечасном чину моје смјене постоји спознаја која ме чини срећним. За добар дио запослених са којима сам имао коректан, чисто пословни однос, руководилац - запослени, затечен сам емоцијом, често и очију пуних суза, као и отвореном подршком.Та људскост чини ме поносним  на  оно што остављам иза себе. Све остало је политика, небитно и пролазно. На жалост углавном на штету установе, Семберије, па и Републике Српске", тврди Максимовић.
 
Он каже да због свега овога, поносно, подигнуте главе иде даље.
 
"Снагу ми даје и велика подршка грађана коју добијам у посљедње вријеме. Колегама у болници желим да наставе тамо гдје сам ја стао и да болницу воде успјешним путем којим је ишла протеклих година", закључује проф. др сци мед. Златко Максимовић.
 
(БН)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Милош

22.04.2024 16:08

Неће бити бољег менадзера од Златка Болница пада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.04.2024 19:23

Часно постављен, нечасно смијењен. Јел баш тако. Упао си својом вољом и памети у тај дил. Па те ногирали. Немој сад кмечати.

Name

Муфљуз

22.04.2024 16:26

Одрадисте ово цасно.Искрено изненадјен сам,да нема пљувања по другима,видјели сте,схватили како то иде,и само напред мозете.Доци це време кад це се цјенити,струцност,образованост,назалост то је данас скроз урусено,путем приватних факултета и диплома стецених у 40,50=тим годинама зивота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мариано.

22.04.2024 16:46

од милокрада нога у дупе... за подгузну муву...

Name

Лединци

22.04.2024 20:08

Болницом ће управљати Војин и Мишко преко жена Неле и Сање, какав бре Микајло Лазић.

Name

РИЛЕ

22.04.2024 16:28

Доби ти од Миле црвени картон

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.04.2024 21:56

Баш тако. Болница пада.

Name

Како није ...

22.04.2024 17:04

Могао Др. Максимовић схватити како су прошли Бобар и Мићић кад су се увукли Бурли под његове скуте. Ко са ђаволом тикве сади, тако и прође.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

22.04.2024 17:35

Мјења Шеранића, немој те пјенити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЦ

22.04.2024 17:46

Слиједеца функција министар здравства

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марио Марко Дел Тинторето

22.04.2024 17:54

Кад ће смјена директора болнице Зворник " економисте " Ивана Поповића човјек покраде болницу, краде од хемијских оловки до суве паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРАНА ВРАНИ ОЧИ НЕ ВАДИ

22.04.2024 20:05

Е, па такав и треба, који це красти и веци дио носити главном "србину"... А ово наследник сада кадрује...хаха...

Name

Па да

22.04.2024 18:06

Јбг тако то бива кад те искористе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пера Трта

22.04.2024 20:29

Да си био добар не би те смјенили, вјероватно си навикао на директорску плату и фотељу, али како казеш и сам све је пролазно..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин М.

22.04.2024 21:41

Заŝто оваквог човјека не поставите на чело клиничког центра РС и дате му одреŝене руке и слободу руковођења центром,а не ŝарлатана и забављача који кажу прави некакве црте које вуче.

Name

Зло и наопако

23.04.2024 10:16

Може бити да је др Ђајић фром Бањалука, познат и као пјевач и љубимац певаљки и старлета, успјехе и развој бијељинске болнице схватио као непосредни ударац на свој лик и своје дјело. Којима се не може баш похвалити као вриједни др Максимовић. Дјело др Ђајића нарочито украшава градња 'подземног паркинга', који одавно већ подсјећа на призоре из епске пјесме Скадар на Бојани. Оно што он дању сагради то обноћ руше виле нагоркиње, у преводу, душмани његови. И шта друго да се ради већ да се смјењује др Максимовић. То се више није могло гледати. Сујета је велика, а прецедник му је изашао у сусрет и наредио ову смјену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туга

25.04.2024 10:33

Туга до неба

ОДГОВОРИТЕ