Zlatko Maksimović predao dužnost direktora bolnice

- Svoju smjenu ne doživljavam, kao poraz, već poraz onih koji su konstantno pokušavali i uspjeli da me smijene.

Republika Srpska 22.04.2024 | 15:47
Zlatko Maksimović predao dužnost direktora bolnice
U bijeljinskoj bolnici danas je izvršena primopredaja dužnosti, gdje je funkciju direktora od dosadašnjeg Zlatka Maksimovića preuzeo Mikajlo Lazić.
 
Dosadašnji direktor bolnice, koga je Vlada smijenila, nakon upućenih javnih pohvala da je dobro vodio bolnicu u Bijeljini, Maksimović se danas saopštio da je bijeljinskom bolnicom rukovodio manje od četiri godine, u najvećem dijelu u vanrednim uslovima, prvenstveno vezane za Kovid, ali i druge situacije.
 
"Radio sam najbolje što znam, uložio svu svoju energiju i mislim da sam zajedno sa saradnicima postigao zavidne rezultate. Bolnicu ostavljam stabilnu, i finanasijski, i kadrovski i u svakom drugom smislu, odnosno, višestruko puta jaču nego što sam je zatekao. Koliko sam mjeseci radio, toliko sam i plata isplatio. Naravno sa svim doprinosima i ostalim obavezama, kako sam i ranije radio kao direktor Doma zdravlja Bijeljina", naveo je Maksimović.
 
Ističe da su mnogo uspješnih projekata završili u bolnici u Bijeljini.
 
"Od uvođenja stalnog rada angio sale, izgradnje nove angio sale, pejsmejker centra, centra za elektrofiziologiju, nabavke opreme, skupih aparata. Drugim riječima, bolnica od opreme ima sve.  Prije manje od 4 godine, zatekao sam jedan ispravan skener i jedan neispravan magnet. Za sobom ostavljam tri skenera i dva magneta. To nema nijedna bolnica u Republici Srpskoj i BiH, a prema mojim saznanjima niti u okruženju. Inače, sva oprema u bolnici je posljednje tri godine u ispravnom stanju. Šta je još sve urađeno, narod vidi. Za one koji ne žele da vide - ne vrijedi ni pisati", naglašava Maksimović.
 
On dodaje da svoju smjenu ne doživljava, kao poraz, već poraz onih koji su, kako kaže, konstantno pokušavali i uspjeli da me smijene.
 
"Nije uzalud ona narodna da u svakom zlu ima i nešto dobro, tako i u ovom nečasnom činu moje smjene postoji spoznaja koja me čini srećnim. Za dobar dio zaposlenih sa kojima sam imao korektan, čisto poslovni odnos, rukovodilac - zaposleni, zatečen sam emocijom, često i očiju punih suza, kao i otvorenom podrškom.Ta ljudskost čini me ponosnim  na  ono što ostavljam iza sebe. Sve ostalo je politika, nebitno i prolazno. Na žalost uglavnom na štetu ustanove, Semberije, pa i Republike Srpske", tvrdi Maksimović.
 
On kaže da zbog svega ovoga, ponosno, podignute glave ide dalje.
 
"Snagu mi daje i velika podrška građana koju dobijam u posljednje vrijeme. Kolegama u bolnici želim da nastave tamo gdje sam ja stao i da bolnicu vode uspješnim putem kojim je išla proteklih godina", zaključuje prof. dr sci med. Zlatko Maksimović.
 
(BN)

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Miloš

22.04.2024 16:08

Neće biti boljeg menadzera od Zlatka Bolnica pada.

ODGOVORITE
Name

Re

22.04.2024 19:23

Časno postavljen, nečasno smijenjen. Jel baš tako. Upao si svojom voljom i pameti u taj dil. Pa te nogirali. Nemoj sad kmečati.

Name

Mufljuz

22.04.2024 16:26

Odradiste ovo casno.Iskreno iznenadjen sam,da nema pljuvanja po drugima,vidjeli ste,shvatili kako to ide,i samo napred mozete.Doci ce vreme kad ce se cjeniti,strucnost,obrazovanost,nazalost to je danas skroz uruseno,putem privatnih fakulteta i diploma stecenih u 40,50=tim godinama zivota.

ODGOVORITE
Name

Mariano.

22.04.2024 16:46

od milokrada noga u dupe... za podguznu muvu...

Name

Ledinci

22.04.2024 20:08

Bolnicom će upravljati Vojin i Miško preko žena Nele i Sanje, kakav bre Mikajlo Lazić.

Name

RILE

22.04.2024 16:28

Dobi ti od Mile crveni karton

ODGOVORITE
Name

Re

22.04.2024 21:56

Baš tako. Bolnica pada.

Name

Kako nije ...

22.04.2024 17:04

Mogao Dr. Maksimović shvatiti kako su prošli Bobar i Mićić kad su se uvukli Burli pod njegove skute. Ko sa đavolom tikve sadi, tako i prođe.

ODGOVORITE
Name

Србо

22.04.2024 17:35

Мјења Шеранића, немој те пјенити.

ODGOVORITE
Name

PC

22.04.2024 17:46

Slijedeca funkcija ministar zdravstva

ODGOVORITE
Name

Mario Marko Del Tintoreto

22.04.2024 17:54

Kad će smjena direktora bolnice Zvornik " ekonomiste " Ivana Popovića čovjek pokrade bolnicu, krade od hemijskih olovki do suve pare.

ODGOVORITE
Name

VRANA VRANI OČI NE VADI

22.04.2024 20:05

E, pa takav i treba, koji ce krasti i veci dio nositi glavnom "srbinu"... A ovo naslednik sada kadruje...haha...

Name

Pa da

22.04.2024 18:06

Jbg tako to biva kad te iskoriste

ODGOVORITE
Name

Pera Trta

22.04.2024 20:29

Da si bio dobar ne bi te smjenili, vjerovatno si navikao na direktorsku platu i fotelju, ali kako kazeš i sam sve je prolazno..

ODGOVORITE
Name

Prijedorčanin M.

22.04.2024 21:41

Zaŝto ovakvog čovjeka ne postavite na čelo kliničkog centra RS i date mu odreŝene ruke i slobodu rukovođenja centrom,a ne ŝarlatana i zabavljača koji kažu pravi nekakve crte koje vuče.

Name

Zlo i naopako

23.04.2024 10:16

Može biti da je dr Đajić from Banjaluka, poznat i kao pjevač i ljubimac pevaljki i starleta, uspjehe i razvoj bijeljinske bolnice shvatio kao neposredni udarac na svoj lik i svoje djelo. Kojima se ne može baš pohvaliti kao vrijedni dr Maksimović. Djelo dr Đajića naročito ukrašava gradnja 'podzemnog parkinga', koji odavno već podsjeća na prizore iz epske pjesme Skadar na Bojani. Ono što on danju sagradi to obnoć ruše vile nagorkinje, u prevodu, dušmani njegovi. I šta drugo da se radi već da se smjenjuje dr Maksimović. To se više nije moglo gledati. Sujeta je velika, a precednik mu je izašao u susret i naredio ovu smjenu.

ODGOVORITE
Name

Tuga

25.04.2024 10:33

Tuga do neba

ODGOVORITE