Шах-мат: Омладина и пензионери одмјерили снаге

У организацији Удружења пензионера Лопаре и уз подршку општинске управе, одржан је први Шаховски турнир “Пензионери за младе”, на коме су “копља укрстили” чланови новооснваног омладинског шаховског клуба са ветеранима ове игре.

Република Српска 21.04.2024 | 13:33
Шах-мат: Омладина и пензионери одмјерили снаге

Несвакидашња слика за данашње прилике могла се видјети у Лопарама - подједнак број малољетних и пензионера који су се, прије свега, дивно дружили, али и одмјеравали снаге у овој древној вјештини.

“Ово нам је први брзопотезни шаховски турнир, а уз помоћ наше општине и начелника, доктора Савића, добили смо и моралну и финансијску помоћ. Надам се да на овоме нећемо стати него да ћемо наставити даље уз нашу омладину”, рекао је Слободан Алексић, предсједник Удружења пензионера општине Лопаре.

“Ми највише сарађујемо са шаховском секцијом у Лопарама. Они посјећују нас, а ми се сада реванширамо њима подржавајући ову манифестацију. Такође настојимо да и даље сарађујемо”, рекао је Цвико Тодоровић, пензионер из Брчког.

Финансијска средства, која је локална управа издвојила за одржавање овог турнира нису велика, рекао је начелник општине Лопаре Радо Савић, додавши да је најбитније да се омладина правилно развија, односно да учествиује на оваквим и сличним догађајима, како би мање времена проводили у кафићима и кладионицама.

“Ја као начелник могу да обећам подршку за организацију оваквих турнира увијек, као и за одлазак наших шахиста на друге турнире. Разговарали смо и о могућностима организовања шаха на отвореном, односно да пронађемо адекватну локацију и да је мапирамо. Такође смо спремни да подржимо и остале активности, које удружење пензионера делегира ка локалној заједници”, рекао је Савић.

На крају турнира, најуспјешнијим учесницима, али и најуспјешним младим такмичарима, уручене су вриједне награде.

(БН) Фото: БН

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Јоле2024

21.04.2024 13:54

Само дај овала какве прославе и нерада... Нас систем зивота. После се цудимо сто немамо. Не мозес ни имати кад не радис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицко

21.04.2024 14:03

Је ли могуце да теби смета сто се људи друзе. Иди брате лијеци се, то ти је мој савет.....

Name

Обицан цовјек

21.04.2024 14:53

Требамо се сви ми ухватити мотике,од шаха се не живи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Обичан човјек

22.04.2024 12:13

Од мотике се не живи. Шах је начин живота тј водиља која те води крож живот и опомиње да је пажња промјењива величина и да нон стоп осцилира и све греске које се поткраду у зивоту су резултат непажње. а некад и живота коштају.Греске у саху не коштају ништа сем мало емоције. Гријеси онај ко зна а ко незна он незна ,он не гријеси.Сах да је лако разумити сви образовани би били супериорни али нису јер логика није код сваког иста.Шаху нико ништа неможе нити ће када моћи шта промијенити, та правила су вјечна. Да присуствујес велемајсторској партији брзопотезног саха онда би сах са постовањем гледао,да видиш брзину запазања а то све у зивоту се мора навјежбати.

Name

Стојан

21.04.2024 17:56

Хвала пензионерима сто су десетак младића привукли

ОДГОВОРИТЕ