Šah-mat: Omladina i penzioneri odmjerili snage

U organizaciji Udruženja penzionera Lopare i uz podršku opštinske uprave, održan je prvi Šahovski turnir “Penzioneri za mlade”, na kome su “koplja ukrstili” članovi novoosnvanog omladinskog šahovskog kluba sa veteranima ove igre.

Republika Srpska 21.04.2024 | 13:33
Šah-mat: Omladina i penzioneri odmjerili snage

Nesvakidašnja slika za današnje prilike mogla se vidjeti u Loparama - podjednak broj maloljetnih i penzionera koji su se, prije svega, divno družili, ali i odmjeravali snage u ovoj drevnoj vještini.

“Ovo nam je prvi brzopotezni šahovski turnir, a uz pomoć naše opštine i načelnika, doktora Savića, dobili smo i moralnu i finansijsku pomoć. Nadam se da na ovome nećemo stati nego da ćemo nastaviti dalje uz našu omladinu”, rekao je Slobodan Aleksić, predsjednik Udruženja penzionera opštine Lopare.

“Mi najviše sarađujemo sa šahovskom sekcijom u Loparama. Oni posjećuju nas, a mi se sada revanširamo njima podržavajući ovu manifestaciju. Takođe nastojimo da i dalje sarađujemo”, rekao je Cviko Todorović, penzioner iz Brčkog.

Finansijska sredstva, koja je lokalna uprava izdvojila za održavanje ovog turnira nisu velika, rekao je načelnik opštine Lopare Rado Savić, dodavši da je najbitnije da se omladina pravilno razvija, odnosno da učestviuje na ovakvim i sličnim događajima, kako bi manje vremena provodili u kafićima i kladionicama.

“Ja kao načelnik mogu da obećam podršku za organizaciju ovakvih turnira uvijek, kao i za odlazak naših šahista na druge turnire. Razgovarali smo i o mogućnostima organizovanja šaha na otvorenom, odnosno da pronađemo adekvatnu lokaciju i da je mapiramo. Takođe smo spremni da podržimo i ostale aktivnosti, koje udruženje penzionera delegira ka lokalnoj zajednici”, rekao je Savić.

Na kraju turnira, najuspješnijim učesnicima, ali i najuspješnim mladim takmičarima, uručene su vrijedne nagrade.

(BN) Foto: BN

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Jole2024

21.04.2024 13:54

Samo daj ovala kakve proslave i nerada... Nas sistem zivota. Posle se cudimo sto nemamo. Ne mozes ni imati kad ne radis.

ODGOVORITE
Name

Micko

21.04.2024 14:03

Je li moguce da tebi smeta sto se ljudi druze. Idi brate lijeci se, to ti je moj savet.....

Name

Obican covjek

21.04.2024 14:53

Trebamo se svi mi uhvatiti motike,od šaha se ne živi

ODGOVORITE
Name

Re Običan čovjek

22.04.2024 12:13

Od motike se ne živi. Šah je način života tj vodilja koja te vodi krož život i opominje da je pažnja promjenjiva veličina i da non stop oscilira i sve greske koje se potkradu u zivotu su rezultat nepažnje. a nekad i života koštaju.Greske u sahu ne koštaju ništa sem malo emocije. Grijesi onaj ko zna a ko nezna on nezna ,on ne grijesi.Sah da je lako razumiti svi obrazovani bi bili superiorni ali nisu jer logika nije kod svakog ista.Šahu niko ništa nemože niti će kada moći šta promijeniti, ta pravila su vječna. Da prisustvujes velemajstorskoj partiji brzopoteznog saha onda bi sah sa postovanjem gledao,da vidiš brzinu zapazanja a to sve u zivotu se mora navježbati.

Name

Stojan

21.04.2024 17:56

Hvala penzionerima sto su desetak mladića privukli

ODGOVORITE