Атос банк и МУП РС представили први видео у низу на тему безбједности клијената!

Једно од основних начела АТОС Банке је безбједност и заштита клијената, те се својим континуираним напорима годинама уназад труди да заштиту података клијената подигну на ниво стратешке функције.

Република Српска 18.04.2024 | 12:23
Атос банк и МУП РС представили први видео у низу на тему безбједности клијената!

„Из тог разлога заједно са Министарством унутрашњих послова већ мјесецима радимо на подизању свијести о сигурности клијената и њихових података, те  представљамо први едукативни видео у низу којим желимо да укажемо на злоупотребу података путем СМС порука.

Смисхинг (скраћено од "СМС пхисхинг") је облик преваре у којем нападачи користе СМС поруке како би преварили људе и добили њихове личне податке попут бројева кредитних картица или других осјетљивих података. С обзиром на то да је ова врста преваре све чешћа, АТОС БАНК у сарадњи са МУП-ом РС представља видео који приказује како препознати смисхинг, те како се заштитити од њега и сачувати своје личне и финансијске податке од потенцијалних превара овог типа“ саопштили су овим поводом из Службе маркетинга и комуникација АТОС БАНК.

На овај начин АТОС БАНК жели да своје клијенте и остале грађане подсјети да воде рачуна о безбједности својих података, те да се достављам својим личних података излажу крађи идентитета и злоупотреби од стране криминалних лица и група. 

Из Банке наглашавају да од својих клијената АТОС БАНК а.д. Бања Лука никада није и неће тражити приступне податке, податке о рачунима, картичним подацима, нити било какве личне податке, електронском поштом, телефоном, СМС порукама и сличним каналима.