Atos bank i MUP RS predstavili prvi video u nizu na temu bezbjednosti klijenata!

Jedno od osnovnih načela ATOS Banke je bezbjednost i zaštita klijenata, te se svojim kontinuiranim naporima godinama unazad trudi da zaštitu podataka klijenata podignu na nivo strateške funkcije.

Republika Srpska 18.04.2024 | 12:23
Atos bank i MUP RS predstavili prvi video u nizu na temu bezbjednosti klijenata!

„Iz tog razloga zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova već mjesecima radimo na podizanju svijesti o sigurnosti klijenata i njihovih podataka, te  predstavljamo prvi edukativni video u nizu kojim želimo da ukažemo na zloupotrebu podataka putem SMS poruka.

Smishing (skraćeno od "SMS phishing") je oblik prevare u kojem napadači koriste SMS poruke kako bi prevarili ljude i dobili njihove lične podatke poput brojeva kreditnih kartica ili drugih osjetljivih podataka. S obzirom na to da je ova vrsta prevare sve češća, ATOS BANK u saradnji sa MUP-om RS predstavlja video koji prikazuje kako prepoznati smishing, te kako se zaštititi od njega i sačuvati svoje lične i finansijske podatke od potencijalnih prevara ovog tipa“ saopštili su ovim povodom iz Službe marketinga i komunikacija ATOS BANK.

Na ovaj način ATOS BANK želi da svoje klijente i ostale građane podsjeti da vode računa o bezbjednosti svojih podataka, te da se dostavljam svojim ličnih podataka izlažu krađi identiteta i zloupotrebi od strane kriminalnih lica i grupa. 

Iz Banke naglašavaju da od svojih klijenata ATOS BANK a.d. Banja Luka nikada nije i neće tražiti pristupne podatke, podatke o računima, kartičnim podacima, niti bilo kakve lične podatke, elektronskom poštom, telefonom, SMS porukama i sličnim kanalima.

(PR) Foto: PR