На ширем подручју Романије забијелио снијег

На ширем подручју Романије пада слаб снијег који се, према информацији из "Романијапутева" за сада не задржава на коловозу, али је забијелио на подручју Сокоца и Хан Пијеска, гдје су бехар и вегетација у пуном јеку, јавља дописник Срне са Сокоца.

Република Српска 17.04.2024 | 08:14
На ширем подручју Романије забијелио снијег

У "Романијапутевима"су нагласили да прате ситуацију и да је неколико возила не терену, који ће, уколико буде требало извршити превентивно посипање коловоза на појединим превојима на Романији и Јахорини гдје се температура почела да спушта испод нуле.

На осталим магистралним и регионалним путевима Сарајевско-романијске регије вози се по мокрим коловозима па се препоручује опрез.

Снијег је почео да пада синоћ, а према подацима Метеоролошке станице на Сокоцу је јутарња температура нула степени, док је висина снијега два центиметра.

"Романијапутеви", предузеће са сједиштем у Подроманији код Сокоца, уз више дјелатности, брине и о одржавању у зимском периоду више од 600 километара магистралних и регионалних путева у источном дијелу Републике Српске.

(Срна) Фото: Срна 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ја

17.04.2024 10:24

Романијапутеви ста год ови дусебризници писали лосе најбоље одрзава путеве.Цим продјес Хан Пијесак у току сњезних дана наидјес на хаос.Свака цаст за Романијапутеве

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

17.04.2024 12:59

Кад год падне снег преко Романије се не може, обустава саобраћаја. И чекају да се снег сам отопи. Толико о одржавању. А то што често се често одрони лева или десна трака, или мост, е то је посебна прича. Сурвајвер!