Na širem području Romanije zabijelio snijeg

Na širem području Romanije pada slab snijeg koji se, prema informaciji iz "Romanijaputeva" za sada ne zadržava na kolovozu, ali je zabijelio na području Sokoca i Han Pijeska, gdje su behar i vegetacija u punom jeku, javlja dopisnik Srne sa Sokoca.

Republika Srpska 17.04.2024 | 08:14
Na širem području Romanije zabijelio snijeg

U "Romanijaputevima"su naglasili da prate situaciju i da je nekoliko vozila ne terenu, koji će, ukoliko bude trebalo izvršiti preventivno posipanje kolovoza na pojedinim prevojima na Romaniji i Jahorini gdje se temperatura počela da spušta ispod nule.

Na ostalim magistralnim i regionalnim putevima Sarajevsko-romanijske regije vozi se po mokrim kolovozima pa se preporučuje oprez.

Snijeg je počeo da pada sinoć, a prema podacima Meteorološke stanice na Sokocu je jutarnja temperatura nula stepeni, dok je visina snijega dva centimetra.

"Romanijaputevi", preduzeće sa sjedištem u Podromaniji kod Sokoca, uz više djelatnosti, brine i o održavanju u zimskom periodu više od 600 kilometara magistralnih i regionalnih puteva u istočnom dijelu Republike Srpske.

(Srna) Foto: Srna 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ja

17.04.2024 10:24

Romanijaputevi sta god ovi dusebriznici pisali lose najbolje odrzava puteve.Cim prodjes Han Pijesak u toku snjeznih dana naidjes na haos.Svaka cast za Romanijaputeve

ODGOVORITE
Name

Tito

17.04.2024 12:59

Kad god padne sneg preko Romanije se ne može, obustava saobraćaja. I čekaju da se sneg sam otopi. Toliko o održavanju. A to što često se često odroni leva ili desna traka, ili most, e to je posebna priča. Survajver!