Бијељина: Отворена још једна ангио-сала у болници

Бијељинска болница “Свети Врачеви” добила је још једну ангио салу, најмодернију у југоисточној Европи, тако да пацијенти више неће морати ићи у друге медицинске центре на лијечење.

Република Српска 16.04.2024 | 16:31
Бијељина: Отворена још једна ангио-сала у болници

Вриједност нове ангио сале је 3 милиона и 94 хиљаде КМ. Пола средстава обезбјеђено је из буџета Владе и предсједника Републике Српске, а другу половину  обезбједила је Болница “Свети Врачеви”, што је резултат четворогодишњег позитивног пословања.

”Ово што смо данас добили,то је ангио сала,најмодернија у југоисточној Европи,а наше дружење је почело 17. јануара 2021.године. Почели смо са уграђивањем најобичнијих пејсмејкера, данас уграђујемо најсавременије пејсмејкере”, рекао је Др Лазар Ангелков, субспецијалиста кардиологије Болнице “Свети Врачеви”.

Из  ресорног министарства истичу да ће на овај начин пацијенти Бијељине и Републике Српске добити најсавременије медицинске услуге када је у питању електрофизиологија за шта су до сада морали да траже услуге изван Српске.

”Надам седа ће тим болнице у наредном периоду ове резултате које је постигао проф.др Златко Масимовић са  својим тимом успјешно наставити да одржава и реализује како би ова сала била коришћена за добробит свих грађана”,изјавио је помоћник министра здравља и социјалне заштите РС Милан Латиновић. 

Професор доктор Златко Максимовић подсјетио је да је прије четири године када је преузео функцију директора бијељинске болнице затекао само једну ангио салу која је радила 2-3 дана седмично и једна од његових првих одлука,како је рекао, била је да  ангио сала ради 24х, што је и остварено 2020. године.

Послије тога смо основали пејсмејкер Центар, Центар за електрофизиологију и прије двије године донијета је одлука да Бијељина добије још једну ангио салу, рекао је Максимовић.

”Поклањањем ове ангио сале, ја завршавам свој мандат у овој болници и завршавајући овај један успјешан пројекат као и низ других  успјешних пројеката. Колегама желим да наставе онако како смо радили последњих година, да ова болница и даље напредује, да постиже добре резултате,”,рекао је Проф. др Златко Максимовић, директор ЈЗУ Болница “Свети Врачеви” Бијељина.

Професора доктора Златка Максимовића, Влада РС недавно је смјенила са мјеста директора бијељинске болнице и наредних дана очекује се примопредаја дужности. Њега ће, по одлуци Владе, замјенити примаријус доктор Микајло Лазић.

(БН) Фото: БН

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

@

16.04.2024 16:48

Па сто га смијенисте кад је тако добар? А да овдје ако радис добро сасијеку јер угрозицес им функције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постен

16.04.2024 16:52

Није крао па Им неваља да је био ко милокрад неби ниста било од болнице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ииииии

16.04.2024 18:28

Кад ће он да сједне на клупу поред, Зељковића.

Name

Ацо

16.04.2024 17:57

Касно Марко стиже на Косово

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грађанин Сељак из Приједора

16.04.2024 18:34

Ред је и Приједор да добије исту. Бар једну. Има и овдје људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.04.2024 19:48

Има Приједор салу, али не раде ниста

Name

А кажу у чаршији

16.04.2024 19:47

Да ће ићи га именовати за министра здравља...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маса

16.04.2024 20:43

Овај нас народ никако да схвати неке ствари.То је једини протукандидат господину Петровићу јер снађе нема никог другог да жртвује

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мик

17.04.2024 08:01

Вјеровстно је др примаријус струцнији од професора др.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

17.04.2024 08:20

Бијељина, Требиње, Добој, Бања Лука... а Приједор задња рупа у Републици Српској. Поправља се један пут у центру а трајање радова је 90 дана и то је све. Болница се распада - жохари владају, слаже Јавор да ће се градити паркинг па ништа, па слаже Јавор да ће се уредити парк са стазама за трачње и за бициклисте па ништа... Селићемо се из селендре Приједора.

ОДГОВОРИТЕ