Bijeljina: Otvorena još jedna angio-sala u bolnici

Bijeljinska bolnica “Sveti Vračevi” dobila je još jednu angio salu, najmoderniju u jugoistočnoj Evropi, tako da pacijenti više neće morati ići u druge medicinske centre na liječenje.

Republika Srpska 16.04.2024 | 16:31
Bijeljina: Otvorena još jedna angio-sala u bolnici

Vrijednost nove angio sale je 3 miliona i 94 hiljade KM. Pola sredstava obezbjeđeno je iz budžeta Vlade i predsjednika Republike Srpske, a drugu polovinu  obezbjedila je Bolnica “Sveti Vračevi”, što je rezultat četvorogodišnjeg pozitivnog poslovanja.

”Ovo što smo danas dobili,to je angio sala,najmodernija u jugoistočnoj Evropi,a naše druženje je počelo 17. januara 2021.godine. Počeli smo sa ugrađivanjem najobičnijih pejsmejkera, danas ugrađujemo najsavremenije pejsmejkere”, rekao je Dr Lazar Angelkov, subspecijalista kardiologije Bolnice “Sveti Vračevi”.

Iz  resornog ministarstva ističu da će na ovaj način pacijenti Bijeljine i Republike Srpske dobiti najsavremenije medicinske usluge kada je u pitanju elektrofiziologija za šta su do sada morali da traže usluge izvan Srpske.

”Nadam seda će tim bolnice u narednom periodu ove rezultate koje je postigao prof.dr Zlatko Masimović sa  svojim timom uspješno nastaviti da održava i realizuje kako bi ova sala bila korišćena za dobrobit svih građana”,izjavio je pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite RS Milan Latinović. 

Profesor doktor Zlatko Maksimović podsjetio je da je prije četiri godine kada je preuzeo funkciju direktora bijeljinske bolnice zatekao samo jednu angio salu koja je radila 2-3 dana sedmično i jedna od njegovih prvih odluka,kako je rekao, bila je da  angio sala radi 24h, što je i ostvareno 2020. godine.

Poslije toga smo osnovali pejsmejker Centar, Centar za elektrofiziologiju i prije dvije godine donijeta je odluka da Bijeljina dobije još jednu angio salu, rekao je Maksimović.

”Poklanjanjem ove angio sale, ja završavam svoj mandat u ovoj bolnici i završavajući ovaj jedan uspješan projekat kao i niz drugih  uspješnih projekata. Kolegama želim da nastave onako kako smo radili poslednjih godina, da ova bolnica i dalje napreduje, da postiže dobre rezultate,”,rekao je Prof. dr Zlatko Maksimović, direktor JZU Bolnica “Sveti Vračevi” Bijeljina.

Profesora doktora Zlatka Maksimovića, Vlada RS nedavno je smjenila sa mjesta direktora bijeljinske bolnice i narednih dana očekuje se primopredaja dužnosti. Njega će, po odluci Vlade, zamjeniti primarijus doktor Mikajlo Lazić.

(BN) Foto: BN

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

@

16.04.2024 16:48

Pa sto ga smijeniste kad je tako dobar? A da ovdje ako radis dobro sasijeku jer ugrozices im funkcije.

ODGOVORITE
Name

Posten

16.04.2024 16:52

Nije krao pa Im nevalja da je bio ko milokrad nebi nista bilo od bolnice

ODGOVORITE
Name

Iiiiii

16.04.2024 18:28

Kad će on da sjedne na klupu pored, Zeljkovića.

Name

Aco

16.04.2024 17:57

Kasno Marko stiže na Kosovo

ODGOVORITE
Name

Građanin Seljak iz Prijedora

16.04.2024 18:34

Red je i Prijedor da dobije istu. Bar jednu. Ima i ovdje ljudi.

ODGOVORITE
Name

Re

16.04.2024 19:48

Ima Prijedor salu, ali ne rade nista

Name

A kažu u čaršiji

16.04.2024 19:47

Da će ići ga imenovati za ministra zdravlja...

ODGOVORITE
Name

Masa

16.04.2024 20:43

Ovaj nas narod nikako da shvati neke stvari.To je jedini protukandidat gospodinu Petroviću jer snađe nema nikog drugog da žrtvuje

ODGOVORITE
Name

Mik

17.04.2024 08:01

Vjerovstno je dr primarijus strucniji od profesora dr.

ODGOVORITE
Name

Dragan

17.04.2024 08:20

Bijeljina, Trebinje, Doboj, Banja Luka... a Prijedor zadnja rupa u Republici Srpskoj. Popravlja se jedan put u centru a trajanje radova je 90 dana i to je sve. Bolnica se raspada - žohari vladaju, slaže Javor da će se graditi parking pa ništa, pa slaže Javor da će se urediti park sa stazama za tračnje i za bicikliste pa ništa... Selićemo se iz selendre Prijedora.

ODGOVORITE