Нови корисници мораће да плате за објаву на Иксу

лон Маск је најавио увођење "мале накнаде" за нове кориснике друштвене мреже "Икс" који желе да објављују садржај и имају интеракцију с другима.

Свијет 16.04.2024 | 16:15
Нови корисници мораће да плате за објаву на Иксу

Маск је тако потврдио да ће нови непроверени корисници на X ускоро морати да плате симболичну накнаду за објављивање на платформи.

Ова мера, која за циљ има ограничавање аутоматизованих и неаутентичних активности, могла би значајно да промени динамику интеракција на овој популарној платформи.

Маск је објаснио да је увођење мале накнаде за нове налоге једини начин за заустављање навале ботова, који лако пролазе стандардне верификације.

Власник бившег Твитера се већ неко време поиграва идејом да X направи као плаћени сајт. Прошле године, током интеракције са израелским премијером Бењамином Нетањахуом, милијардер је рекао да је најбољи начин да се носи са војскама ботова на платформи наплата „мале количине новца“.

Рекао је да бот кошта само делић пенија и да њихови текуц́и трошкови могу порасти ако X почне да наплаћује неколико долара.

Такође, ако је бот администратор жели да креира још један налог бота, мораће сваки пут да прибегне новом начину плаћања.

(Блиц) ОТО: АП/ ЈЕФФ ЦХИУ, АП/ ЈАЕ Ц. ХОНГ, СХУТТЕРСТОЦК / РИНГИЕР

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мицко

16.04.2024 16:41

А на основу цега одредјује да ли је неко бот, и ста знаци бот уопсте?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

19.04.2024 07:58

могу да зивим без ових апикација 😁 коме тебају нека плаца

ОДГОВОРИТЕ