Novi korisnici moraće da plate za objavu na Iksu

lon Mask je najavio uvođenje "male naknade" za nove korisnike društvene mreže "Iks" koji žele da objavljuju sadržaj i imaju interakciju s drugima.

Svijet 16.04.2024 | 16:15
Novi korisnici moraće da plate za objavu na Iksu

Mask je tako potvrdio da će novi neprovereni korisnici na X uskoro morati da plate simboličnu naknadu za objavljivanje na platformi.

Ova mera, koja za cilj ima ograničavanje automatizovanih i neautentičnih aktivnosti, mogla bi značajno da promeni dinamiku interakcija na ovoj popularnoj platformi.

Mask je objasnio da je uvođenje male naknade za nove naloge jedini način za zaustavljanje navale botova, koji lako prolaze standardne verifikacije.

Vlasnik bivšeg Tvitera se već neko vreme poigrava idejom da X napravi kao plaćeni sajt. Prošle godine, tokom interakcije sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, milijarder je rekao da je najbolji način da se nosi sa vojskama botova na platformi naplata „male količine novca“.

Rekao je da bot košta samo delić penija i da njihovi tekući troškovi mogu porasti ako X počne da naplaćuje nekoliko dolara.

Takođe, ako je bot administrator želi da kreira još jedan nalog bota, moraće svaki put da pribegne novom načinu plaćanja.

(Blic) OTO: AP/ JEFF CHIU, AP/ JAE C. HONG, SHUTTERSTOCK / RINGIER

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Micko

16.04.2024 16:41

A na osnovu cega odredjuje da li je neko bot, i sta znaci bot uopste?

ODGOVORITE
Name

Ja

19.04.2024 07:58

mogu da zivim bez ovih apikacija 😁 kome tebaju neka placa

ODGOVORITE