Наставак суђења Петровићу: Саслушани свједоци одбране

Суђење бившем градоначелнику Добоја Обрену Петровићу и бившем шефу Цивилне заштите Милку Видаковићу, настављено је излагањем материјалних доказа тужилаштва, након чега је започето саслушање свједока одбране оптужених.

Република Српска 16.04.2024 | 15:48
Наставак суђења Петровићу: Саслушани свједоци одбране

Након што су саслушани сви свједоци тужилаштва, сем једног који је у иностранству, започето је са саслушавањем свједока одбране.

На данашњем рочишту своја искуства у поплави испричала су четири свједока, сви су припадници МУП-а. Синиша Јовић у току поплаве 2014. радио је ноћну смјену.

„По доласку на посао 14. маја упућени смо у мјесто Вила поред потока Лијешањ. Ми смо преусмјеравали саобраћај да би омогућили што бржи пролазак камиона са материјалом за изградњу насипа. Око 18 часова већ се радило на изградњи насипа око потока Лијешањ и са десне стране магистралног пута. Петровића и Видовића затекао сам на мјесту гдје се градио насип“, казао је Јовић.

Драган Марић, пензионисани полицијски службеник 15. маја упућен је да обавијести становништво у насељу Усора о могућности поплаве. Исто је радио и његов колега Љубиша Ђукановић.

„Око 7 часова ујутру ишли смо кроз насеље Усора и путем ротације и мегафона обавјештавали становништво о могућности поплаве, оне које смо сретали такође смо обавијестили. Босна се тада још увијек није била излила. Око 8 часова наређена је евакуација становништва, ми смо по наредби обавјештавали становништво да иду према касарни и да склоне материјалне ствари, али неки нас нису послушали. Није нас било много у полицији, колико нас је било сви смо распоређени“, рекао је Марић.

„Имали смо проблема са окупљањем грађана, нисмо их могли спријечити да иду на жељезни мост. На мосту је већ било доста ишчупаних стабала, крупног отпада и балвана, који су дошли из правца Федерације“, истакао је Ђукановић.

Пензионисани полицијски службеник Жељко Живковић тако ђе је обавјештавао становништво да се евакуише, када је издата та наредба. 

"Ја сам ишао од врата до врата и говорио гражанима да иду према касарни. У току обиласка срео сам и Марка Чакаревића, коме сам рекао да постоји могућност поплаве и да иде према касарни. Он није био ментално здрав. Касније сам сазнао да је пронадјено његово тијело. Организоване евакуације није било“, казао је Живковић.

Наредно рочиште заказано је 23. априла са почетком у 9:30 часова, када ће бити саслушано пет свједока одбране.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Овај

16.04.2024 16:15

сад лаже да је срео Марка Чакаревића! Мртва уста немогу рећи да га је срео! МРШ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ШПРДАЧИНА

16.04.2024 19:00

Који лажови. У 8 сати Босна је попунила поље до магистралног пута. Чуј није била излила?

Name

Добој

16.04.2024 16:16

Дали слузбена лица у својству свједока смију лагати????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.04.2024 16:39

Чуј ишли од куће до куће. Тројица.

Name

Арса

16.04.2024 17:32

Све дротове узели за сведоке како би лагали у његову корист.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Машала

16.04.2024 18:58

Сад дротовима слиједе унапређења. Један казе да це бити чак нацелник.

Name

Идеално

16.04.2024 20:44

А за неке од њих знамо да док проговоре ,,прицају истину"...

Name

Заташкавање

17.04.2024 07:29

Надам се да ће оптуженима и лажним свједоцима до краја живота у снове долазити несрећни људи који су настрадали, ни криви ни дужни! Да је права и правде, ови би свједоци, колико данас, сједили поред Петровића! Цијели Добој види о чему се овдје ради, а овај процес представља спрегу поитике и правосуђа у свом најгорем облику. Свима је јасно зашто се оволико година чекало са суђењем. Није им било у интересу да се оно одржи одмах послије поплаве из разлога што је народ тражио да Петровића јавно објесе у градском парку!

ОДГОВОРИТЕ