У Угљевику одржана прва "Бициклијада"

У циљу промоције спорта, у Угљевику је, у оквиру вишедневне манифестације “Дјечија олимпијада”, одржана и прва “Бициклијада”, како би се малишанима, кроз импровизацију, дочарала атмосфера нејвећег свјетског спортског такмичења.

Република Српска 13.04.2024 | 21:47
У Угљевику одржана прва "Бициклијада"

Први дан такмичења био је резервисан за “краљицу спортова” - атлетику, други дан припао је најпопуларнијем спорту данашњице – фудбалу, а онда је на ред дошао бициклизам.

“Традиционална бициклијада у Угљевику је промоција бициклизма као спорта, као најздравијег начина кретања и уопште начина да се људи рекреирају, а свакако веома важног спорта у дјечијем одрастању”, рекао је организатор ове манифестације Младен Стевановић.

На овој манифестацији учествовали су представници свих узраста – од малишана, преко рекреативаца, па до ветерана, а било је и професионалних бициклиста, који су заинтересованима давали информације и савјете, а својим примјером потицали младе да можда крену њиховим стопама.

“Бициклизам је посебан начин живота – издржљивост, кондиција, спремноост, здравији ум. Далеко се боље осјећам - здравији, спремнији. У сваком случају много позитивнији“, каже Радовановић Драгослав, члан Бициклистичког клуба “Дервента”.

Покровитељ ове спортскорекреативне манифестације била је општина Угљевик.

“Угљевик је данас посебно лијеп, не само због дивног прољетнг времена, него зато што смо сви заједно овдје, зато што на овај начин наше најмлађе учимо, од малих ногу, да су спорт и уопште физичка активност, изузетно битни”, рекао је Начелник ове општине Василије Перић.

Перић је додао да ће се због мноштва позитивних искустава, која је показала прва “дјечја олимпијада” ова манифестација свакако одржавати и у будућности.

(БН) Фото: БН

Коментари / 0

Оставите коментар