U Ugljeviku održana prva "Biciklijada"

U cilju promocije sporta, u Ugljeviku je, u okviru višednevne manifestacije “Dječija olimpijada”, održana i prva “Biciklijada”, kako bi se mališanima, kroz improvizaciju, dočarala atmosfera nejvećeg svjetskog sportskog takmičenja.

Republika Srpska 13.04.2024 | 21:47
U Ugljeviku održana prva "Biciklijada"

Prvi dan takmičenja bio je rezervisan za “kraljicu sportova” - atletiku, drugi dan pripao je najpopularnijem sportu današnjice – fudbalu, a onda je na red došao biciklizam.

“Tradicionalna biciklijada u Ugljeviku je promocija biciklizma kao sporta, kao najzdravijeg načina kretanja i uopšte načina da se ljudi rekreiraju, a svakako veoma važnog sporta u dječijem odrastanju”, rekao je organizator ove manifestacije Mladen Stevanović.

Na ovoj manifestaciji učestvovali su predstavnici svih uzrasta – od mališana, preko rekreativaca, pa do veterana, a bilo je i profesionalnih biciklista, koji su zainteresovanima davali informacije i savjete, a svojim primjerom poticali mlade da možda krenu njihovim stopama.

“Biciklizam je poseban način života – izdržljivost, kondicija, spremnoost, zdraviji um. Daleko se bolje osjećam - zdraviji, spremniji. U svakom slučaju mnogo pozitivniji“, kaže Radovanović Dragoslav, član Biciklističkog kluba “Derventa”.

Pokrovitelj ove sportskorekreativne manifestacije bila je opština Ugljevik.

“Ugljevik je danas posebno lijep, ne samo zbog divnog proljetng vremena, nego zato što smo svi zajedno ovdje, zato što na ovaj način naše najmlađe učimo, od malih nogu, da su sport i uopšte fizička aktivnost, izuzetno bitni”, rekao je Načelnik ove opštine Vasilije Perić.

Perić je dodao da će se zbog mnoštva pozitivnih iskustava, koja je pokazala prva “dječja olimpijada” ova manifestacija svakako održavati i u budućnosti.

(BN) Foto: BN

Komentari / 0

Ostavite komentar