Како је чича из Мокре Горе постао познати инфлуенсер

Пензионер из Мокре Горе Видомир Којадиновић захваљујући милионским прегледима његових аматерских фотографија телефоном на друштвеним мрежема постао је један од најпознатијих српских инфлуенсера. На његовим снимцима нема сензација већ пејзажа родног села и занимљивости из Мокре Горе.

Србија 12.04.2024 | 21:32
Како је чича из Мокре Горе постао познати инфлуенсер

Најстарији српски инфлуенсер Видомир Којадиновић гази увелико 74 годину и живи у Мокрој Гори која је и званично проглашена најљепшим селом на свијету.

Сад пензионер, бивши трговац, први је у селу имао мобилни телефон али му је служио само за неопходне  разговоре.

Унуци га, како каже, наговорише и отворише му фејсбук налог и мало помало постаде овисан о овој друштвеној мрежи али и познат широм свијета.

"Кад су ми инсталирали фејсбук ништа о њему нисам знао. Четири ноћи сам провео учећи, нисам ништа ни јео ни пио. Зове жена унуке и родбину и каже им: -Изгледа Видомир скрено с ума, само буљи и боде телефон, прича овај пензионер.

Видомир је брзо учио.

„И онда кренем селом, сликам старе куће, сеоске послове, стоку на ливадама, воз „ћиру“, Шарганску осмицу и друге знаменитости и све то ставим на профил. Почеше лајковати јављати се, слати захтијеве за пријатељство, убацише ме у неке групе са 150.000 чланова па ми додјелише и звање администратора", објашњава ватрено стари Мокрогорац.

Којадиновић је досад на профилу објавио више од хиљаду фотографија.

„Најмање десет њих је имало и по милион прегледа . И онда ме зову они из фејсбука питају хоћу ли да им будем тај инфу... помози ми касти. Кажу да би могао и да зарадим добру  пару. Велим ја њима морете ви мене и тако звати мени не смета, како вам воља", истиче Којадиновић.

Прича да су му још рекли да, ако потпише уговор са фејсбуком, мора ићи даље од свог села по Србији и фотографисати шта му нареде.

"Кажем ја њима а можете ли ви мени наћи смјештај и за моје овце и козу од којих се не одвајам. Фала вам није мени до тијех пара, ово радим из задовољства а докад ће, не знам“, додаје Којадиновић.

Његов рад није остао незапажен па му је Туристичка организација Ужица додјелила посебнуу захвалницу.

И тако. Времешни али дрчни пензионер из Мокре Горе, чије је фотографије видјело на милионе људи, ноћу и даље  фејзбучи а дању чува козу Милку, пса Немирка и стадо оваца. 

„То је, ипак мој стварни и прави свиејт „, закључује Видомир .

(БН) Фото: БН 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

👏👏👏

13.04.2024 00:01

Браво цица тако се то ради и тако се зиви прави зивот,нема пара који могу да плате мој мир и спокој,свака цаст капа доле 🤟

ОДГОВОРИТЕ
Name

И није себичан

13.04.2024 09:31

Мисли и на овце и козу, смјештај и за њих. Али ето, њима нису понудили смјештај, зато одбио.

Name

ТЕШКО НАМА

13.04.2024 04:44

Како и које могао прогласити најљепшим селом на свијету кад је моје село најљепше на планети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е браво

13.04.2024 09:30

Нисам гледао слике али ти вјерујем да је теби твоје село најљепше на свијету. И мени је моје најљепше иако живим у њемачкој.

Name

Постен

13.04.2024 06:46

Свака цаст старино да је неко И нормалан да се не повуце за парама

ОДГОВОРИТЕ
Name

чегртуша

13.04.2024 08:01

Свака част на животном елану! Одлична прича и освјежење у мору грозота и гадости.

ОДГОВОРИТЕ