Kako je čiča iz Mokre Gore postao poznati influenser

Penzioner iz Mokre Gore Vidomir Kojadinović zahvaljujući milionskim pregledima njegovih amaterskih fotografija telefonom na društvenim mrežema postao je jedan od najpoznatijih srpskih influensera. Na njegovim snimcima nema senzacija već pejzaža rodnog sela i zanimljivosti iz Mokre Gore.

Srbija 12.04.2024 | 21:32
Kako je čiča iz Mokre Gore postao poznati influenser

Najstariji srpski influenser Vidomir Kojadinović gazi uveliko 74 godinu i živi u Mokroj Gori koja je i zvanično proglašena najljepšim selom na svijetu.

Sad penzioner, bivši trgovac, prvi je u selu imao mobilni telefon ali mu je služio samo za neophodne  razgovore.

Unuci ga, kako kaže, nagovoriše i otvoriše mu fejsbuk nalog i malo pomalo postade ovisan o ovoj društvenoj mreži ali i poznat širom svijeta.

"Kad su mi instalirali fejsbuk ništa o njemu nisam znao. Četiri noći sam proveo učeći, nisam ništa ni jeo ni pio. Zove žena unuke i rodbinu i kaže im: -Izgleda Vidomir skreno s uma, samo bulji i bode telefon, priča ovaj penzioner.

Vidomir je brzo učio.

„I onda krenem selom, slikam stare kuće, seoske poslove, stoku na livadama, voz „ćiru“, Šargansku osmicu i druge znamenitosti i sve to stavim na profil. Počeše lajkovati javljati se, slati zahtijeve za prijateljstvo, ubaciše me u neke grupe sa 150.000 članova pa mi dodjeliše i zvanje administratora", objašnjava vatreno stari Mokrogorac.

Kojadinović je dosad na profilu objavio više od hiljadu fotografija.

„Najmanje deset njih je imalo i po milion pregleda . I onda me zovu oni iz fejsbuka pitaju hoću li da im budem taj infu... pomozi mi kasti. Kažu da bi mogao i da zaradim dobru  paru. Velim ja njima morete vi mene i tako zvati meni ne smeta, kako vam volja", ističe Kojadinović.

Priča da su mu još rekli da, ako potpiše ugovor sa fejsbukom, mora ići dalje od svog sela po Srbiji i fotografisati šta mu narede.

"Kažem ja njima a možete li vi meni naći smještaj i za moje ovce i kozu od kojih se ne odvajam. Fala vam nije meni do tijeh para, ovo radim iz zadovoljstva a dokad će, ne znam“, dodaje Kojadinović.

Njegov rad nije ostao nezapažen pa mu je Turistička organizacija Užica dodjelila posebnuu zahvalnicu.

I tako. Vremešni ali drčni penzioner iz Mokre Gore, čije je fotografije vidjelo na milione ljudi, noću i dalje  fejzbuči a danju čuva kozu Milku, psa Nemirka i stado ovaca. 

„To je, ipak moj stvarni i pravi sviejt „, zaključuje Vidomir .

(BN) Foto: BN 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

👏👏👏

13.04.2024 00:01

Bravo cica tako se to radi i tako se zivi pravi zivot,nema para koji mogu da plate moj mir i spokoj,svaka cast kapa dole 🤟

ODGOVORITE
Name

I nije sebičan

13.04.2024 09:31

Misli i na ovce i kozu, smještaj i za njih. Ali eto, njima nisu ponudili smještaj, zato odbio.

Name

TEŠKO NAMA

13.04.2024 04:44

Kako i koje mogao proglasiti najljepšim selom na svijetu kad je moje selo najljepše na planeti.

ODGOVORITE
Name

E bravo

13.04.2024 09:30

Nisam gledao slike ali ti vjerujem da je tebi tvoje selo najljepše na svijetu. I meni je moje najljepše iako živim u njemačkoj.

Name

Posten

13.04.2024 06:46

Svaka cast starino da je neko I normalan da se ne povuce za parama

ODGOVORITE
Name

čegrtuša

13.04.2024 08:01

Svaka čast na životnom elanu! Odlična priča i osvježenje u moru grozota i gadosti.

ODGOVORITE