Израелска војска повлачи трупе из јужне Газе

Израел је повукао копнене трупе из јужне Газе, града Кхан Yоунис, из "тактичких разлога" саопштила је војска те земље, постављајући тако питање како ће смјер рата ићи у наредном периоду.

Свијет 08.04.2024 | 07:36
Израелска војска повлачи трупе из јужне Газе

У исто вријеме, Хамас и делегација Израела путују у Египат на нову рунду преговора.

Двије бригаде остаће у сјеверном дјелу Газе и новом коридору који сада раздваја палестинску територију, саопштиле су у недјељу Израелске одбрамбене снаге (ИДФ), како би "очувале снагу дјеловања ИДФ-а и његову способност да проводи прецизно операцие засноване на обавјештајним подацима".

Вјерује се да је повлачење направљено првенствено због ослобађања резервиста након скоро четири мјесеца интензивних борби у десеткованом јужном граду Кхан Yоунис, а не било какве значајније промјене у стратегији, пише Гуардиан.

Војни званичник који је разговарао за израелски дневник Хааретз рекао је како се војска повлачи јер је тамо урадила све што је могла.

(Клиx)  Фото: ЕПА/ЕФЕ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

БЛ

08.04.2024 08:20

Да да,мислим да се Израел повлачи јер је Иран рекао да ће директно ударити на Израел уколико се не повуче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

08.04.2024 12:58

Иран је сила хахахаха

Name

врцо

08.04.2024 14:23

То је оно хињски као повлаче се па нема више што срушит геноцид је учињен и кад тад натањић ће одговарати а са друге стране САД врши притисак на Иран да не дјелује а Иран им неће опростит онај масакр на амбасаду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нина

08.04.2024 14:37

Иран кад би послао.одједном све своје дронове и ракете Изреаел би мало сутра се одбранијо .Иран је сила .Сад су и Иран и Турска заједно против Израела.Америка кад би се распала Израел би нестао док рекнес кекс .А Израел сад хебе и Русију па неце ни Руси шћети да их застите .

ОДГОВОРИТЕ