Додик понудио коалицију Изетбеговићу преко Ердогана!?

“Високопоштовани предсједниче Ердоган, драги пријатељу, најприје желим да ти изразим дубоко саучешће због губитка локалних избора. Пишем ти тек сада, јер сам данима био у шоку и невјерици када сам видио каква те је несрећа погодила: посебно сам изненађен, а богами и увријеђен што становници Истанбула,

Република Српска 07.04.2024 | 09:25
Додик понудио коалицију Изетбеговићу преко Ердогана!?

Анкаре и осталих највећих градова нису већински гласали за твоју партију, него опет за твоје освједочене непријатеље. Има и код мене исто тако незахвалног народа у великим градовима као што су Бањалука и Бијељина, који су већински гласали за моје непријатеље, али ја ћу све то политички елиминисати на локалним изборима код нас у Републици Српској у октобру. То ми неће бити никакав проблем кад донесем мој изборни закон РС!”, написао је предсједник Републике Српске Милорад Додик у писму турском предсједнику Реџепу Тајипу Ердогану, након што је Ердоганова партија АКП изгубила локалне изборе у Турској.  

“Драги пријатељу, тренутно ме мучи нешто слично што и тебе, па ми треба твоја помоћ што прије: као што су странци помогли твојим непријатељима да побиједе твоју партију на изборима, тако ти исти странци помажу мојим непријатељима да мене отјерају са власти на свим нивоима у БиХ. С власти у Републици Српској не могу ме отјерати, али са власти на државном нивоу и могу и хоће. Зато сам позвао твог кума Бакира Изетбеговића да са њим и његовом СДА направим нову власт на нивоу БиХ, а да из власти избацимо ове његове старе и моје нове непријатеље из издајничке такозване “Тројке”, али је Бакир мој позив одбио: ја му јавно и фино понудим коалицију, а он каже да неће!

Ја лично мислим да он хоће, али се нечега плаши, па те молим, предсједниче Ердоган, да га охрабриш и лијепо му објасниш да је моја понуда одлична и за њега и за мене и да се Бакир и СДА никада неће моћи вратити на власт, ако сада не прихвате моју понуду. Тебе ће Бакир сигурно послушати као великог султана, а и као кум кума, као што и мене сви моји кумови увијек послушају, а и ја њих, јер кумовски дијелимо исте вриједности!

Пренеси Бакиру да га чека пуно функција на власти: многе ће моћи сам да бира, само да се заузврат ријешимо странаца и домаћих издајника који гледају само како да нанесу зло и мени и њему, исто као и теби у твојој земљи!”, истакао је Додик.  

“Предсједниче Ердоган, ти знаш да странци намјеравају да те лично сруше на предсједничким изборима за четири године у твојој земљи, па зато мораш одмах почети да планираш како да их спријечиш: ја ти у томе могу много помоћи, али само ако останем на власти у БиХ, а за то је нужно да Бакир са мном обнови нашу стару коалицију.

Предсједниче Ердоган, тако сви добијамо: Бакир се враћа на власт, а ја и ти остајемо на власти још дуго година! У том циљу, ја ћу теби већ сада послати моје најстручније људе да помогну твом тиму у припреми плана за  одбрану твоје побједе на изборима: четири године брзо прођу, а ови моји стручњаци из Добоја и Зворника у детаље знају шта сваки дан треба радити у те четири године, а посебно на дан избора!

Мени да није било њих, ја бих изгубио посљедње предсједничке изборе: непријатељска опозиција украла би ми побједу, да ти моји стручњаци нису успјели да одбране моју побједу када су се гласови пребројавали! То су све врсни математичари и одлични познаваоци воље народа, па им се не  може никако догодити да се противкандидату изброји више гласова него што је освојио!

Они ће тако и теби помоћи да осигураш побједу на предсједничким изборима, као што су и мени осигурали, а видјећеш и сам да ће исто тако осигурати и побједу мојој партији на нашим локалним изборима у октобру.

Ја данас имам много стручњака за демократске, фер и поштене изборе, не само у Добоју и Зворнику већ широм Републике Српске, па ти један мој стручни тим могу одмах послати у испомоћ, да едукују твоје сараднике о свим сегментима побједничког изборног процеса. А ти мени јави што прије како ћемо ја и Бакир подијелити власт у БиХ! Живио, велики и мудри државниче!”, поручио је Додик у писму Ердогану. 

Текст је сатиричног садржаја

Аутор: Слободан Дурмановић

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

З

07.04.2024 09:57

Интересантно како се слажу, грицкају лицкају, а народ ратује, дјавоља работа

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАСПУЦХИН

07.04.2024 10:38

Да ли ико чита текст до краја или се коментарише само на основу наслова?

Name

З

07.04.2024 11:53

Како кад

Name

ДИЈАСПОРА МУНЦХЕН

07.04.2024 09:57

БРАВОООООООО ИСТИНАААААААААА ..ТО ЈЕ СИСТЕМ ..И ДИПЛОМАТИЈА ..БАХАТОГ НЕПИСМЕНОГ БЕЗОБРАЗНОГ ПИЈАЦАРА ..Што је направљен и рођен на пијаци испод ТЕЗГЕЕЕ...АМИН АМИНННННННН

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

07.04.2024 09:58

Диктатор преко диктатора понудио диктатору "договор"! П.С. Јутро је, јутро је…Наде Топчагић се орило Истанбулом јер Бошњаци у Турској славе побједу İмамоğлуа! Луда атмосфера у бошњачким општинама Истанбула, посебно јер сви Бошњаци се радују поразу Ердогана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постен

07.04.2024 10:01

Сатира јесте ал није далеко од истине

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

07.04.2024 14:12

Милокрад је глуп он ово није знао написати

Name

Илија

07.04.2024 10:01

Нема већи будалетина од тебе и Бакира. Лопурде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

07.04.2024 10:09

Имам и ја добре стручњаке за едукарање ако им затребају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

07.04.2024 10:11

Само луд човјек може стаквима у коалицију.Заборавио си шта си говорио кад је Бакир Изетбеговић изгубио,и ти и Човић.Е сад се сликајте за успомену и дуго сјећање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оги

07.04.2024 10:46

НИЈЕ ТО ДАЛЕКО ОД МОГУЋЕГ без обзира на вашу сатиру! Оба су мајмуни!

ОДГОВОРИТЕ
Name

С.В.

07.04.2024 11:05

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасин

07.04.2024 11:33

Добра сатира, мада.многи цитаоци не примјецују бас да је то сатира .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деба

07.04.2024 12:55

Сатира или не , може бит бидне а може бит не . Јбг политика је то и све је дозвољено тако да машта очас писла постане стварност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико и ништа

07.04.2024 16:18

Сатира је књижевни облик у којем се критички исмијава појединац, група, држава или власт. Често је кориштена као средство политичке борбе. Сатира је врста комедије која критизира неке појаве или карактере, а без жеље да се осуђују.

Name

Сатира

07.04.2024 17:45

Не могу да вјерујем,по ко зна који пут читам коментаре и не могу да схватим да људи незнају шта је сатира.Жалосно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојко

07.04.2024 22:21

Не дај Боже да се ова два издајника сопствених народа удруже у коалицију,то би била пропаст за ову државу и народе у њој

ОДГОВОРИТЕ