Dodik ponudio koaliciju Izetbegoviću preko Erdogana!?

“Visokopoštovani predsjedniče Erdogan, dragi prijatelju, najprije želim da ti izrazim duboko saučešće zbog gubitka lokalnih izbora. Pišem ti tek sada, jer sam danima bio u šoku i nevjerici kada sam vidio kakva te je nesreća pogodila: posebno sam iznenađen, a bogami i uvrijeđen što stanovnici Istanbula,

Republika Srpska 07.04.2024 | 09:25
Dodik ponudio koaliciju Izetbegoviću preko Erdogana!?

Ankare i ostalih najvećih gradova nisu većinski glasali za tvoju partiju, nego opet za tvoje osvjedočene neprijatelje. Ima i kod mene isto tako nezahvalnog naroda u velikim gradovima kao što su Banjaluka i Bijeljina, koji su većinski glasali za moje neprijatelje, ali ja ću sve to politički eliminisati na lokalnim izborima kod nas u Republici Srpskoj u oktobru. To mi neće biti nikakav problem kad donesem moj izborni zakon RS!”, napisao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u pismu turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu, nakon što je Erdoganova partija AKP izgubila lokalne izbore u Turskoj.  

“Dragi prijatelju, trenutno me muči nešto slično što i tebe, pa mi treba tvoja pomoć što prije: kao što su stranci pomogli tvojim neprijateljima da pobijede tvoju partiju na izborima, tako ti isti stranci pomažu mojim neprijateljima da mene otjeraju sa vlasti na svim nivoima u BiH. S vlasti u Republici Srpskoj ne mogu me otjerati, ali sa vlasti na državnom nivou i mogu i hoće. Zato sam pozvao tvog kuma Bakira Izetbegovića da sa njim i njegovom SDA napravim novu vlast na nivou BiH, a da iz vlasti izbacimo ove njegove stare i moje nove neprijatelje iz izdajničke takozvane “Trojke”, ali je Bakir moj poziv odbio: ja mu javno i fino ponudim koaliciju, a on kaže da neće!

Ja lično mislim da on hoće, ali se nečega plaši, pa te molim, predsjedniče Erdogan, da ga ohrabriš i lijepo mu objasniš da je moja ponuda odlična i za njega i za mene i da se Bakir i SDA nikada neće moći vratiti na vlast, ako sada ne prihvate moju ponudu. Tebe će Bakir sigurno poslušati kao velikog sultana, a i kao kum kuma, kao što i mene svi moji kumovi uvijek poslušaju, a i ja njih, jer kumovski dijelimo iste vrijednosti!

Prenesi Bakiru da ga čeka puno funkcija na vlasti: mnoge će moći sam da bira, samo da se zauzvrat riješimo stranaca i domaćih izdajnika koji gledaju samo kako da nanesu zlo i meni i njemu, isto kao i tebi u tvojoj zemlji!”, istakao je Dodik.  

“Predsjedniče Erdogan, ti znaš da stranci namjeravaju da te lično sruše na predsjedničkim izborima za četiri godine u tvojoj zemlji, pa zato moraš odmah početi da planiraš kako da ih spriječiš: ja ti u tome mogu mnogo pomoći, ali samo ako ostanem na vlasti u BiH, a za to je nužno da Bakir sa mnom obnovi našu staru koaliciju.

Predsjedniče Erdogan, tako svi dobijamo: Bakir se vraća na vlast, a ja i ti ostajemo na vlasti još dugo godina! U tom cilju, ja ću tebi već sada poslati moje najstručnije ljude da pomognu tvom timu u pripremi plana za  odbranu tvoje pobjede na izborima: četiri godine brzo prođu, a ovi moji stručnjaci iz Doboja i Zvornika u detalje znaju šta svaki dan treba raditi u te četiri godine, a posebno na dan izbora!

Meni da nije bilo njih, ja bih izgubio posljednje predsjedničke izbore: neprijateljska opozicija ukrala bi mi pobjedu, da ti moji stručnjaci nisu uspjeli da odbrane moju pobjedu kada su se glasovi prebrojavali! To su sve vrsni matematičari i odlični poznavaoci volje naroda, pa im se ne  može nikako dogoditi da se protivkandidatu izbroji više glasova nego što je osvojio!

Oni će tako i tebi pomoći da osiguraš pobjedu na predsjedničkim izborima, kao što su i meni osigurali, a vidjećeš i sam da će isto tako osigurati i pobjedu mojoj partiji na našim lokalnim izborima u oktobru.

Ja danas imam mnogo stručnjaka za demokratske, fer i poštene izbore, ne samo u Doboju i Zvorniku već širom Republike Srpske, pa ti jedan moj stručni tim mogu odmah poslati u ispomoć, da edukuju tvoje saradnike o svim segmentima pobjedničkog izbornog procesa. A ti meni javi što prije kako ćemo ja i Bakir podijeliti vlast u BiH! Živio, veliki i mudri državniče!”, poručio je Dodik u pismu Erdoganu. 

Tekst je satiričnog sadržaja

Autor: Slobodan Durmanović

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Z

07.04.2024 09:57

Interesantno kako se slažu, grickaju lickaju, a narod ratuje, djavolja rabota

ODGOVORITE
Name

RASPUCHIN

07.04.2024 10:38

Да ли ико чита текст до краја или се коментарише само на основу наслова?

Name

Z

07.04.2024 11:53

Kako kad

Name

DIJASPORA MUNCHEN

07.04.2024 09:57

BRAVOOOOOOOO ISTINAAAAAAAAAA ..TO JE SISTEM ..I DIPLOMATIJA ..BAHATOG NEPISMENOG BEZOBRAZNOG PIJACARA ..Što je napravljen i rođen na pijaci ispod TEZGEEE...AMIN AMINNNNNNNN

ODGOVORITE
Name

075

07.04.2024 09:58

Diktator preko diktatora ponudio diktatoru "dogovor"! P.S. Jutro je, jutro je…Nade Topčagić se orilo Istanbulom jer Bošnjaci u Turskoj slave pobjedu İmamoğlua! Luda atmosfera u bošnjačkim opštinama Istanbula, posebno jer svi Bošnjaci se raduju porazu Erdogana!

ODGOVORITE
Name

Posten

07.04.2024 10:01

Satira jeste al nije daleko od istine

ODGOVORITE
Name

NN

07.04.2024 14:12

Milokrad je glup on ovo nije znao napisati

Name

Ilija

07.04.2024 10:01

Nema veći budaletina od tebe i Bakira. Lopurde.

ODGOVORITE
Name

Miki

07.04.2024 10:09

Imam i ja dobre stručnjake za edukaranje ako im zatrebaju...

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

07.04.2024 10:11

Samo lud čovjek može stakvima u koaliciju.Zaboravio si šta si govorio kad je Bakir Izetbegović izgubio,i ti i Čović.E sad se slikajte za uspomenu i dugo sjećanje.

ODGOVORITE
Name

Ogi

07.04.2024 10:46

NIJE TO DALEKO OD MOGUĆEG bez obzira na vašu satiru! Oba su majmuni!

ODGOVORITE
Name

S.V.

07.04.2024 11:05

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

ODGOVORITE
Name

Jasin

07.04.2024 11:33

Dobra satira, mada.mnogi citaoci ne primjecuju bas da je to satira .

ODGOVORITE
Name

Deba

07.04.2024 12:55

Satira ili ne , može bit bidne a može bit ne . Jbg politika je to i sve je dozvoljeno tako da mašta očas pisla postane stvarnost.

ODGOVORITE
Name

Niko i ništa

07.04.2024 16:18

Satira je književni oblik u kojem se kritički ismijava pojedinac, grupa, država ili vlast. Često je korištena kao sredstvo političke borbe. Satira je vrsta komedije koja kritizira neke pojave ili karaktere, a bez želje da se osuđuju.

Name

Satira

07.04.2024 17:45

Ne mogu da vjerujem,po ko zna koji put čitam komentare i ne mogu da shvatim da ljudi neznaju šta je satira.Žalosno!

ODGOVORITE
Name

Stojko

07.04.2024 22:21

Ne daj Bože da se ova dva izdajnika sopstvenih naroda udruže u koaliciju,to bi bila propast za ovu državu i narode u njoj

ODGOVORITE