Ковач извријеђао новинаре, "Капитал" најавио тужбу

Начелник Општине Шипово и бивши посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Милан Ковач наставља са вербалним обрачунима са новинарима. Тако је брутално напао новинаре портала Капитал и упутио низ увреда, а све због питања новинарке Капитала о пословању његове приватне фирме.

Република Српска 04.04.2024 | 16:59
Ковач извријеђао новинаре, "Капитал" најавио тужбу

Ради припреме новинарске приче о раду Дрвне индустрије Шипово, која је у власништву актуелног начелника и функционера СНСД-а, новинарка Бојана Нинковић је телефоном позвала Ковача, уредно се представила и затражила коментар.

Међутим, умјесто одговора стиже мноштво гнусних увреда на рачун новинарке и уредника портала Капитал Синише Вукелића.

"Шта измишљаш шта ме урнишете више? Ј***м вам матер и теби и оном твом шефу. Увијек лажи објављујете и ти и тај Вукелић битанга једна. Ко си ти битанго једна? Стоко једна", само су неке од увреда које је Ковач упутио новинарки у телефонском разговору. 

Новинарка Бојана Нинковић каже да је информација за коју је од Ковача затражила коментар објављена на званичној страници Централног регистра хартија од вриједности, а односи се на поступак покретања и обустављања принудне наплате у његовој фирми.

"Имам осјећај да су званичници умислили да је у њиховој милости, а не у њиховој обавези да одговарају на питања новинара. Најгоре је што се не може испоштовати ни оно основно, чак ни онај минимум а то је пристојна комуникација", каже новинарка Бојана Нинковић. 

Начелник Шипова је раније брутално извријеђао новинаре портала Нараторијум, такође након уредно постављеног новинарског питања.

"То је нешто по чему је он постао познат јер видјели смо да је недавно вријеђао и друге колеге, али иако то можете и очкивати од некога не значи да ћете икад бити спремни на тако нешто и да ће вам икада бити свеједно када доживите такве увреде", каже Нинковићева. 

Реакција на бруталне увреде стиже и из новинарских удружења.

"БХ новинари оцјењују неприхватљивим постапак начелника Милана Ковача, којим је не само прекршио основне постулате пристојне јавне комуникације, већ је показао на који начин овај јавни званичник користи своју моћ и позицију у локалној власти према онима који поставаљу легитимна новинарска питања о пословању његове приватне фирме.

Поразна је чињеница да овај високи функционер СНСД-а није промијенио свој рјечник и комуникацију са новинарком и када је више пута упозорен да се цијели разговор снима", саопштено је из Удружења БХ новинари. 

Како нам је потврђено, портал Капитал ће тужити Ковача због увреда и непримјереног обраћања, којима се не само онемогућава професионалан рад и извјештавање, него се отворено угрожава безбједност новинара и медија који критички извјештавају о раду званичника и институција.

(БН) Фото: БН

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Фуј

04.04.2024 17:13

Сељобер

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

04.04.2024 20:02

Сви у СНСД у, се понашају као ова сировина од човјека, ко да их је један к...ц правио- Сировина до сировине.

Name

Певај

04.04.2024 17:58

Певај Ковааач

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста

04.04.2024 18:30

Ста оцекујете од овог,каква сеф такав дјак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Краљевић

04.04.2024 18:34

Не знам зашто се чудите ? Милан Ковач се тако стално понаша.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац врс

04.04.2024 19:46

Овоје култура снсд ове секте а свесу то научили од милокрада лажног предсједника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свашта

04.04.2024 21:38

Дај немој те зајебават, без везе нападате овога човјека ! Он је "градоначелник" Шипова, зар не видите да га је неко добро зајебо, проконтај те, "градоначелник" Шипова ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РУСИЈА

04.04.2024 23:09

Сељак иди узгајај пчеле па њихов рад И труд кради пусти овај народ да нормално живи. Попео си се свима висе на врх главе простаку један.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЈИ МУФЉУЗ

05.04.2024 00:04

Дао га бог за министра

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

05.04.2024 07:23

Да има имало реда и да се примјењује новинарски кодекс, новинарка и уредник би били санкциинисани, и портал Цапитал би се јавно извинуо због непрофесионалног наступа новинарке, а Ковач би добио пријаву за увреду! Нажалост овдје се све гура навијачки!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре милан

05.04.2024 11:30

Како је она непрофесионално поступила сељачино једна глупа. Назвала преставила се рекла да се разговор снима И питала да јој казе неста о касњењу плаћања обавезница. И он јој све то изговорио. Он да буде начелник општине. Он висе није заслузио да буде вођа оваца а не народа.

Name

Мане

05.04.2024 12:37

А шта је то "непрофесинално" новинарка урадила? Поставила питање, дала му прилику да објасни оно што је већ објављено на интернет страници БЛБ (бањалучке берзе). Дакле, имао је прилику да исправи грешку ако је нешто тамо нетачно објављено. Умјесто тога одговорио је најпримитивнијим увредама!

Name

Милан за Ре Милан и Мане

05.04.2024 17:51

Питаш шта је она непрофесионално питала!? Па питала је оно што нема никакве везе са функцијом коју он обавља, а он обавља функцију Начелника општине Шипово! А то што га је питала, то је његова приватна фирма, и то је исто као да га је питала за његову породицу, јет какве везе његова приватна фирма има са општином и буџетом општине којом он руководи, никакве, и зато и она и њен портал Цапитал.ба у најмању руку треба да се јавно извину за непрофесионално поступање, а он треба да добије пријаву!

Name

Шта

05.04.2024 14:07

Очекивати од њега. Па додо му је дао све што је пожелио финансијски па и мјесто начелника да ради по свом нахођењу. Па то је катастрофа за народ и државу. Црвени са коалициони партнерима су сви као и вођа им. Шљам

ОДГОВОРИТЕ