Састанак са Шмитом Вучићев допринос смиривању тензија

Најављени састанак предсједника Србије Александра Вучића са Кристијаном Шмитом, трећи по реду, потврђује његов допринос стабилности и смиривању тензија, као и жељу да има конструктивну улогу око најизазовнијих политичких питања у БиХ.

Република Српска 04.04.2024 | 09:38
Састанак са Шмитом Вучићев допринос смиривању тензија

Ово је рекао Игор Црнадак, шеф Клуба посланика ПДП у Народној скупштини Републике Српске. 

Црнадак истиче да позива Шмита да његова посјета Београду буде искориштена, и са његове стране, за релаксацију односа, посебно кад је у питању најосјетљивија тема, а то је имовина.

- Питање имовине је дио програма за затварање ОХР 5+2, у којем се прецизно каже да органи БиХ требају постићи прихватљиво и одрживо рјешење питања расподјеле имовине између различитих нивоа власти. Према томе, то је посао за институције и било би вишеструко корисно када би господин Шмит упутио прецизну поруку из Београда да неће бити наметања закона о имовини, односно да то остаје задатак за домаће политичаре, како би се у будућности омогућило затварање ОХР – наводи Црнадак. 

Каже да поједине политичке партије и политичари, и у Републици Српској и у ФБиХ, злоупотребљавају ову тему, препадају јавност и држе свој народ у грчу и страху да ће бити угрожен бесправним одузимањем имовине.

- Нажалост, такво понашање и могућност наметања рјешења изазвало је узнемиреност код дијела становништва, посебно у Републици Српској. Зато би једно такво јавно изречено обећање од стране господина Шмита ускратило могућност злоупотребе питања имовине и створило климу у којој би било лакше доћи до рјешења – каже Црнадак. 

Наводи да посјета господина Шмита Београду и разговори са предсједником Србије такође долазе пред расправу о Резолуцији о Сребреници на Генералној скупштини УН, којом се још једном покушава утврдити колективна одговорност српског народа  и зато ће се и ова тема разговора пратити са великом пажњом.

- Овакве резолуције имају смисла само ако су посвећене одавању почасти свим жртвама и ако им је циљ поглед у будућност, док би непријатељски рјечник и негативан став према само једном народу само продубио подјеле – поручује Црнадак. 

(БН) Фото: Архива

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

ре

04.04.2024 09:55

Овај састанак са шмитом је вучићево дисциплиновање додика, има да после овога буде миран ко бубица само када га вучић притегне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

04.04.2024 12:29

То га бурле замолио да га спасава,бас као за крадју избора.

Name

ре-ре

04.04.2024 17:46

Тако то ради "њемацки туриста" а велики баја из бакинаца мора све да одради како то овај туриста нареди...свака цаст за Господина Сцхмидт и безграницна подрска јер то је једини спас за насе народе које су примитивци-политицарти раселили и опљацкали док су своје најдразе обогатили народним парама за будуце три генерације.

Name

Филип

04.04.2024 09:58

Ма немој,ШТО НЕ УКРОТИ ОНОГ НАШЕГ ПОБЈЕШЊЕЛОГ предсједника РС?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дилема

04.04.2024 10:01

Ако Шмит додијели имовину ентитетима,кантонима и Брчко Дистрикту,владе је могу распродати.Поготово Бурле,да намакне средства за буџет у РС-у.Имовину може онда заложити ко колетерал на берзи.Друга ситуација ако је Шмит прогласи имовином Босне и Херцеговине,а кориштење исте да на располагање ентитетима,кантонима и Брчко Дистрикту,онда без договора три главна чобана из три етничка тора,нема даљње продаје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аским

04.04.2024 10:26

Па теско је и залосно да Милорад Додик и његови сарадноци се крију Иза Србског народа.

Name

Ре Дилема

04.04.2024 11:07

Па ти сад буди у дилеми ко треба да буде власник државне имовине...

Name

Цоцо

04.04.2024 10:11

Па сто се састаје са цовјеком који није никакав вискоки представник вец обицни тириста 🤣🤣🤣

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

04.04.2024 10:13

Па сасвим логицно Нема потребе господин Смит да разговара са бурлетом. Зна смит гдје се налази извор свих проблема Због тога разговара са вуцицем А овај це сутра на све своје приватне ТВ програме да нам прица како он само заговара мир

ОДГОВОРИТЕ
Name

ка АР

04.04.2024 10:44

Историја наших проблема нас учи да је проблем у нама који живимо на овим просторима.Када год се појави нека "сила" која има интересе на овим просторима Словенци,Хрвати,Муслимани тј хрватско цвијеће и остали се сагињу пред окупатором.Улизице.Придружују се оркестрираном лавежу на Србију и Србе који бране своју слободу без обзира на снагу агресора. У прошлом вијеку њемачка је уз подршку народа са ових простора три пута нападала,рушила,палила,убијала по Србији и свим просторима гдје су живјели Срби.Надам се да ће овог пута Срби радити све у најбољем њиховом интересу.Доносити слободу до јучерашњој сабраћи је исто што и пишати уз вјетар.Поштовања према свима мора бити.

Name

Кики

04.04.2024 10:25

Наметање нових мјера Додику и члановима СНСД као и наметање закона о државној имовини је на видику

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

04.04.2024 10:58

И ти то оправдаш а . Теби је то нормално да туђин овдје уводи ред , свашта. Има вас који чувате наслеђену традицију .

Name

Ре Кики

04.04.2024 13:43

Хвала Богу иначе ће нам продати све,ни воде за пит,ни пшенице гдје посијати нећемо имати а већ је већина сиротиња.

Name

Илија цворовиц

04.04.2024 10:28

Сцхмидта можете звати како год хоћете, и туристом и глупаном и неизабраним и оваквим и онаквим, али човјек има овласти и дјелује као високи представник и главна фигура Запада у Босни. То је и Вучко препознао и зато се и састаје с њим, а наши примитивци Додик Цвија Вулићка могу само да реже у својим буџацима и доказују ко зна који пут да је адреса за разговор с босанском србадијом у Београду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

04.04.2024 10:29

Васе игре вам дају снагу да узивате. То је у васу корист а стету вецег дјела становниства.Пола зивота је изгубљено. Ви узивате у свим привилегијама зато сте ту.Народ нестаје.Народ је болестан.Народ је слудјен од васих констатација ,анализа и прица.Гадљиви сте али то вас бас брига.Пуни сте као бродови и добар дио народа са вама.Ви се лијеците на тај нацин али са пуним дзеповима то је огромна разлика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

04.04.2024 10:30

Каква имовина РС, видите да су све опљацкали ови из мафије. Они се боре да њима не узму јебе се њима за народом и РС. Остало је јос мало. И сљунак из ријека ваде, копају руднике возе у Србију ником ниста не одговарају. Узимају планине, ријеке за мини ХЦ све су опљацкали зато се они буне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

04.04.2024 10:33

Прво је био Слободан Милосевиц а сад А. Вуциц фактор стабилности на Балкану!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сваста

04.04.2024 10:53

Па како то да њемацки туриста се састане са преседником србије? Ја био толико пута у Србији и никада Вуцица нисам видјео…. Па знаци да је свабо стварно Високи…. А мени овдије сваста прицају о њему и не признају га а види ста ради Вуциц…

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијана

04.04.2024 11:27

Смит додјелује имовину Додику, странци це га спасити по ко зна који пут.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тнт

04.04.2024 14:53

Оно Миле вири из жбуна

ОДГОВОРИТЕ