Sastanak sa Šmitom Vučićev doprinos smirivanju tenzija

Najavljeni sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa Кristijanom Šmitom, treći po redu, potvrđuje njegov doprinos stabilnosti i smirivanju tenzija, kao i želju da ima konstruktivnu ulogu oko najizazovnijih političkih pitanja u BiH.

Republika Srpska 04.04.2024 | 09:38
Sastanak sa Šmitom Vučićev doprinos smirivanju tenzija

Ovo je rekao Igor Crnadak, šef Кluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske. 

Crnadak ističe da poziva Šmita da njegova posjeta Beogradu bude iskorištena, i sa njegove strane, za relaksaciju odnosa, posebno kad je u pitanju najosjetljivija tema, a to je imovina.

- Pitanje imovine je dio programa za zatvaranje OHR 5+2, u kojem se precizno kaže da organi BiH trebaju postići prihvatljivo i održivo rješenje pitanja raspodjele imovine između različitih nivoa vlasti. Prema tome, to je posao za institucije i bilo bi višestruko korisno kada bi gospodin Šmit uputio preciznu poruku iz Beograda da neće biti nametanja zakona o imovini, odnosno da to ostaje zadatak za domaće političare, kako bi se u budućnosti omogućilo zatvaranje OHR – navodi Crnadak. 

Кaže da pojedine političke partije i političari, i u Republici Srpskoj i u FBiH, zloupotrebljavaju ovu temu, prepadaju javnost i drže svoj narod u grču i strahu da će biti ugrožen bespravnim oduzimanjem imovine.

- Nažalost, takvo ponašanje i mogućnost nametanja rješenja izazvalo je uznemirenost kod dijela stanovništva, posebno u Republici Srpskoj. Zato bi jedno takvo javno izrečeno obećanje od strane gospodina Šmita uskratilo mogućnost zloupotrebe pitanja imovine i stvorilo klimu u kojoj bi bilo lakše doći do rješenja – kaže Crnadak. 

Navodi da posjeta gospodina Šmita Beogradu i razgovori sa predsjednikom Srbije takođe dolaze pred raspravu o Rezoluciji o Srebrenici na Generalnoj skupštini UN, kojom se još jednom pokušava utvrditi kolektivna odgovornost srpskog naroda  i zato će se i ova tema razgovora pratiti sa velikom pažnjom.

- Ovakve rezolucije imaju smisla samo ako su posvećene odavanju počasti svim žrtvama i ako im je cilj pogled u budućnost, dok bi neprijateljski rječnik i negativan stav prema samo jednom narodu samo produbio podjele – poručuje Crnadak. 

(BN) Foto: Arhiva

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

re

04.04.2024 09:55

Ovaj sastanak sa šmitom je vučićevo disciplinovanje dodika, ima da posle ovoga bude miran ko bubica samo kada ga vučić pritegne.

ODGOVORITE
Name

Milan

04.04.2024 12:29

To ga burle zamolio da ga spasava,bas kao za kradju izbora.

Name

re-re

04.04.2024 17:46

Tako to radi "njemacki turista" a veliki baja iz bakinaca mora sve da odradi kako to ovaj turista naredi...svaka cast za Gospodina Schmidt i bezgranicna podrska jer to je jedini spas za nase narode koje su primitivci-politicarti raselili i opljackali dok su svoje najdraze obogatili narodnim parama za buduce tri generacije.

Name

Filip

04.04.2024 09:58

Ma nemoj,ŠTO NE UKROTI ONOG NAŠEG POBJEŠNJELOG predsjednika RS?

ODGOVORITE
Name

Dilema

04.04.2024 10:01

Ako Šmit dodijeli imovinu entitetima,kantonima i Brčko Distriktu,vlade je mogu rasprodati.Pogotovo Burle,da namakne sredstva za budžet u RS-u.Imovinu može onda založiti ko koleteral na berzi.Druga situacija ako je Šmit proglasi imovinom Bosne i Hercegovine,a korištenje iste da na raspolaganje entitetima,kantonima i Brčko Distriktu,onda bez dogovora tri glavna čobana iz tri etnička tora,nema daljnje prodaje.

ODGOVORITE
Name

Askim

04.04.2024 10:26

Pa tesko je i zalosno da Milorad Dodik i njegovi saradnoci se kriju Iza Srbskog naroda.

Name

Re Dilema

04.04.2024 11:07

Pa ti sad budi u dilemi ko treba da bude vlasnik državne imovine...

Name

Coco

04.04.2024 10:11

Pa sto se sastaje sa covjekom koji nije nikakav viskoki predstavnik vec obicni tirista 🤣🤣🤣

ODGOVORITE
Name

AR

04.04.2024 10:13

Pa sasvim logicno Nema potrebe gospodin Smit da razgovara sa burletom. Zna smit gdje se nalazi izvor svih problema Zbog toga razgovara sa vucicem A ovaj ce sutra na sve svoje privatne TV programe da nam prica kako on samo zagovara mir

ODGOVORITE
Name

ka AR

04.04.2024 10:44

Istorija naših problema nas uči da je problem u nama koji živimo na ovim prostorima.Kada god se pojavi neka "sila" koja ima interese na ovim prostorima Slovenci,Hrvati,Muslimani tj hrvatsko cvijeće i ostali se saginju pred okupatorom.Ulizice.Pridružuju se orkestriranom lavežu na Srbiju i Srbe koji brane svoju slobodu bez obzira na snagu agresora. U prošlom vijeku njemačka je uz podršku naroda sa ovih prostora tri puta napadala,rušila,palila,ubijala po Srbiji i svim prostorima gdje su živjeli Srbi.Nadam se da će ovog puta Srbi raditi sve u najboljem njihovom interesu.Donositi slobodu do jučerašnjoj sabraći je isto što i pišati uz vjetar.Poštovanja prema svima mora biti.

Name

Kiki

04.04.2024 10:25

Nametanje novih mjera Dodiku i članovima SNSD kao i nametanje zakona o državnoj imovini je na vidiku

ODGOVORITE
Name

X

04.04.2024 10:58

I ti to opravdaš a . Tebi je to normalno da tuđin ovdje uvodi red , svašta. Ima vas koji čuvate nasleđenu tradiciju .

Name

Re Kiki

04.04.2024 13:43

Hvala Bogu inače će nam prodati sve,ni vode za pit,ni pšenice gdje posijati nećemo imati a već je većina sirotinja.

Name

Ilija cvorovic

04.04.2024 10:28

Schmidta možete zvati kako god hoćete, i turistom i glupanom i neizabranim i ovakvim i onakvim, ali čovjek ima ovlasti i djeluje kao visoki predstavnik i glavna figura Zapada u Bosni. To je i Vučko prepoznao i zato se i sastaje s njim, a naši primitivci Dodik Cvija Vulićka mogu samo da reže u svojim budžacima i dokazuju ko zna koji put da je adresa za razgovor s bosanskom srbadijom u Beogradu.

ODGOVORITE
Name

BOBA

04.04.2024 10:29

Vase igre vam daju snagu da uzivate. To je u vasu korist a stetu veceg djela stanovnistva.Pola zivota je izgubljeno. Vi uzivate u svim privilegijama zato ste tu.Narod nestaje.Narod je bolestan.Narod je sludjen od vasih konstatacija ,analiza i prica.Gadljivi ste ali to vas bas briga.Puni ste kao brodovi i dobar dio naroda sa vama.Vi se lijecite na taj nacin ali sa punim dzepovima to je ogromna razlika.

ODGOVORITE
Name

Simo

04.04.2024 10:30

Kakva imovina RS, vidite da su sve opljackali ovi iz mafije. Oni se bore da njima ne uzmu jebe se njima za narodom i RS. Ostalo je jos malo. I sljunak iz rijeka vade, kopaju rudnike voze u Srbiju nikom nista ne odgovaraju. Uzimaju planine, rijeke za mini HC sve su opljackali zato se oni bune

ODGOVORITE
Name

Bravo

04.04.2024 10:33

Prvo je bio Slobodan Milosevic a sad A. Vucic faktor stabilnosti na Balkanu!

ODGOVORITE
Name

Svasta

04.04.2024 10:53

Pa kako to da njemacki turista se sastane sa presednikom srbije? Ja bio toliko puta u Srbiji i nikada Vucica nisam vidjeo…. Pa znaci da je svabo stvarno Visoki…. A meni ovdije svasta pricaju o njemu i ne priznaju ga a vidi sta radi Vucic…

ODGOVORITE
Name

Dijana

04.04.2024 11:27

Smit dodjeluje imovinu Dodiku, stranci ce ga spasiti po ko zna koji put.

ODGOVORITE
Name

Tnt

04.04.2024 14:53

Ono Mile viri iz žbuna

ODGOVORITE