Бечка полиција: На снимку није била мала Данка

- Бечка полиција саопштила је данас да је искључила повезаност особа са снимака које је у Бечу направио држављанин Србије са нестанком девојчице Данке Илић из околине Бора, након што је разјашњен њихов идентитет и са њима успостављен контакт.

Србија 04.04.2024 | 08:27
Бечка полиција: На снимку није била мала Данка

"На основу истраге и пратећих чињеница, веза између особа приказаних на објављеним снимцима и нестале девојчице може се јасно и без икакве сумње искључити", наводи се у саопштењу.

Канцеларија бечке државне криминалистичке полиције наставља истрагу о сумњи на отмицу детета, додаје се у саопштењу. Аустријски сајт "Космо" изнео је тврдњу да је пронашао две жене и дете на основу снимка који је снимио Србин који живи у Бечу за које се сумња да је нестала Данка Илиц́ из Бора у Србији.

Румунска држављанка А.Ц.С. који живи и ради у Бечу, наводно једна од жена са снимка, у изјави за тај сајт тврди да она и њена мајка немају никакве везе са криминалним миљеом и да немају никакве везе са отмицом детета. Румунка је, наводи Космо, била у Велсу када је сазнала да се њене слике деле на мрежама.

Видео-снимак аустријским властима проследио је мушкарац који је на трамвајској станици "Шотенринг" наишао на девојчицу у пратњи две одрасле жене и уочио сличност са двогодишњом Данком Илић.

Потрага за двогодишњом Данком Илић, која је нестала прошлог уторка у Бањском пољу код Бора, ушла је у десети дан. Полиција наставља оперативан интензиван рад. Проверавају се све чињенице и сва лица која могу да се доведу у везу са нестанком девојчице.

Полицијске патроле и даље су у Бањском пољу, а полиција и даље претражује терен. Истрага је након објављивања снимка из Беча проширена и на Аустрију, а Интерпол је за малом Данком расписао жуту потерницу.

Она је у тренутку нестанка на себи имала љубичасте панталоне, маслинасто зелену јакну и косу везану у реп. Девојчица има смеђу косу, браон очи и висока је око 85 центиметара. Због њеног нестанка у Србији је први пут активиран систем "Пронађи ме".

(Тањуг) Фото: Тањуг 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Xx

04.04.2024 09:16

Када видим ове рукице мале плаце ми се

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

04.04.2024 10:06

Јој, јој...све с брда и с дола... А засто би онда та бецка полиција наставила истрагу о отмици детета? Нај боље би било забранити било каква писања док се све не заврсио, јер ста смо све до сад по овом слуцају процитали...

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

04.04.2024 10:32

Управо је Вуциц рекао да је девојцица назалост убијена.

ОДГОВОРИТЕ