Осми дан потраге за несталом малом Данком Илић

- Потрага за двогодишњом дјевојчицом Данком Илић, које је нестала у Бањском пољу код Бора, улази у осми дан.

Србија 02.04.2024 | 07:42
Осми дан потраге за несталом малом Данком Илић

Потрага је на територији Србији проширена након анализе свега што је до сада предузето, кажу из МУП-а Србије.

У истрагу о њеном нестанку укључила се и бечка полиција, након што је држављанин Србије који живи у Бечу пријавио 30. марта да је на аутобуској станици у центру аустријске престонице видио дјевојчицу која личи на Данку у пратњи двије жене.

Амбасадор Србије у Аустрији Марко Благојевић рекао је да се очекује идентификација дјетета са снимка насталог у Бечу како би се утврдило да ли је то Данка.

Интерпол је објавио жуту потјерницу, која се расписује у случају потраге за несталим лицима или ради идентификовања особе која не може да се самоидентификује.

Из црногорског Министарства унутрашњих послова јуче је саопштено да је у току потрага за несталом дјевојчицом из Србије, те је упућена молба грађанима Црне Горе да, уколико имају информације о њој, о томе обавијесте канцеларију Интерпола у Погдорици.

Двогодишња Данка нестала је 26. марта у Бањском пољу код Бора. Она је у тренутку нестанка на себи имала љубичасте панталоне, маслинасто зелену јакну и косу везану у реп.

Дјевојчица има смеђу косу, браон очи и висока је око 85 центиметара.

Због њеног нестанка у Србији је први пут активиран систем "Пронађи ме". 

(Срна) Фото: Архива

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Снежана

02.04.2024 11:06

Језа ме хвата од ове наше неспособне полиције! Платите ФБИ да се више не планирате и овај јадни народ не излуђујуте. Срце нам пуца када погледамо ово мало живо биће. Коме оно може да смете! Господе,смилује се и спаси! Читамо на разним порталима, у надању да ће се дете пронаћи живо и здраво!! Шта би са порукама што је мајка брисала? Где су извештаји са камера у Бору? Није да ни једна није забележила када је мајка са аутом упутила се , сам драги Бог зна где!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ј@@@@

02.04.2024 18:09

Има ли мајка трунке савјести да каже зашто је дијете баш на то мјесто одвела и пустила само из видокруга или нешто крије у свему томе?!

ОДГОВОРИТЕ