Гурмани уживали у "Кобасицијади" у Кукуљама код Српца

За само три минуте и четири секуде млади месар из Разбоја Стефан Мирјанић истранжирао је свињску полутку тешку 110 килограма, чиме је освојио прву награду на другој Кобасицијади која је протеклог викенда одржана у лијевчанском селу Кукуље код Српца. 

Република Српска 01.04.2024 | 17:27
Гурмани уживали у "Кобасицијади" у Кукуљама код Српца

Брзином и готово виртуозним знањем Стефан је одушевио бројне посјетиоце ове све популарније манифестације у плодном Лијевче пољу. Уз то и његов кулен је освојио друго мјесто у веома јакој конкуренцији учесника из Републике Српске, Србије, Хрватске и Федерације БиХ.

Поред кулена, излагачи су се такмичили у сухој и сировој кобасици, а највиша признања и награде освојили су ранко Голубовић, Ранч „Чаушић“ и Петар Керез.

Гурмане Лијевча поља обрадовали су чланови Удружења „Шидска кобасицијада“ који ову традицију, нарочито када је кулен у питању, гаје већ 27 година и по томе су, по ријечима предсједника Удружења  Стевана Фаркаша,  на далеко чувени.

“Ради се о сремској кобасици и кулену карактеристичном по квалитету меса, ружи вјетрова, и љубави према овом производу“, с поносом каже  Фаркаш.

У Центрру пажње били су и чланови Удружења кобасичара из Рогоља, који су у последњих неколико година својом активношћу доприњели ссве већој популарности производње и развоју пољопривреде организацијом оваквих манифестација, тврди предсједник Славко Васиљевић.  

Предсједник Мјесне заједнице Кукуље, Радојица Видовић који је уз мјештанина Бранислава Кокана најзаслужнији за покретање и организацију ове манифестације, каже да је основни циљ „Кобасицијаде“ окупљање произвођача, унапредјење производње и очување традиције производње здраве хране.

У том циљу  је и Удружење жена овога села приредило сајам домаће кухиње, а програм је употпуњен и наступом чланова фолклорног ансамбла мјесног КУД-а „Ђердан“, додаје Видовић.

Овдје се све више истиче потреба   отварања  и једног  прерадјивачког капацитета у области пољопривреде, како би се  осигурало запошљавање младих и сигуран пласман пољопривредних производа. 

(БН/ С. К. – Фото: С. К.) 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

А

01.04.2024 18:02

Где вам је Миле и Мали Баја

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

01.04.2024 18:59

Безбожнички крај.Неће бити никакво чудо ако им се деси нешто попут олује,страдања идр. Па пост је Србине Православни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Раде

01.04.2024 19:43

Ма драги Раде ста они знају кад је пост, они се не знају и правилно прекрсти.

Name

Драган Градиска

01.04.2024 20:45

Гријех не улази на уста даме и господо..Пости ти колико хоћеш ако си лош човек као ви који који дајете себи за право да коментарисете и уопште причате о посту...Пости у тишини , и гледај своја посла..

Name

Јефрем

01.04.2024 21:44

Ммммм….! И Драгане, ниси у праву - гријех улази и излази из уста!

Name

Сњезана

01.04.2024 19:30

Дивно!!! У сред Цасног Великог Поста кобасицијада ?????? Срамота да не мозе веца! О гријеху не бих !!! Ооооо Срби стидите се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сл

01.04.2024 20:32

Невидим ове црвене они воле појести сви су јединствени буцмасти просједи и носе иста одјела и високи метар и зилет

ОДГОВОРИТЕ
Name

Их

02.04.2024 07:29

Ово су све од Јелке Тривиц,све њени што их има у лијевце пољу

Name

Др

02.04.2024 00:15

Радомире Којићу,говно једно,срам те било српских костију...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Музицар

02.04.2024 00:57

А бас из тог краја долазе нај веце србенде! Ту се на свадбама србује, те косово је србија, те се крсти уз сваки гутљај ракије!..сто се тице поста и вјере! Ми срби незнамо даље од гајбе пива, пеценог прасета и баје малог книнџе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Какав пост

02.04.2024 07:41

...када се опет једе цијели дан? Од чека постите?

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааа

02.04.2024 11:53

Нису сви Срби такви,ово су они Милини,они посте уз ђедову ракију и кобасицу,Миле је давно опсовао Бога у центру Бањалуке,па могу и ови његови кобасицу појест у сред поста,битни су гласови у октобру и пбједа садашњег градоначелника,тракторијада па кобасицијада,гледај Боже и повјеруј сада...🤣

ОДГОВОРИТЕ