Пулс народа у Добоју другачији је од гласања

Добој “град случај”, назван је након велике крађе избора 2020. године, а послије тога је наставио да га потврђује низом примјера. 16 одборника у Скупштини града је потребно да се Добој ослободи овог назива, те добије власт која ће бити транспарентна и радити у служби грађана, поручено је у емисији “Изазови” БН ТВ.

Република Српска 29.03.2024 | 22:01
Пулс народа у Добоју другачији је од гласања

Пулс народа у Добоју другачији је од резултата гласања и то се осјећа на сваком кораку, каже Дарко Пијуновић из Листе за правду и ред. Али, уцјене, застрашивање, крађа на изборима учине своје. Срж проблема лежи, истиче он, у правосуђу.

“Ми смо 2020. устали, оборили изборе. Расписано је преко 300 оптужница, међутим суд, а и тужилаштво су те оптужнице толико смањили и свели на минимум. Суд донесе пресуду по којој је 400 или 800 марака казна, а у Изборном закону можете да нађете да су то казне за затвор од једне до пет година”, каже Пијуновић и додаје:

“Хоћу добар изборни закон, нећу да морам да тамо глумим терминатора и да имам још 106 терминатора да идем на изборе”.

Изборна корупција је извор сваке друге корупције, па се тако буџетска средства користе на нетранспарентан и растрошан начин, што указује на сву бахатост садашње власти, каже опозиција. С друге стране, о развоју града и бољем животу грађана се не размишља.

“Добој је град који за 20 година није успио отворити ни чарапану, то је срамота. Дугови јавних предузећа, неуплаћивање пореза, у одређеним јавним предузећима радници нису добили плату 13 мјесеци”, истиче Оливера Недић, одборник ПДП-а у Скупштини града, Добој.

“Ја мислим да то више није ствар неспособности наших властодржаца него је њихова намјера да у Добоју не постоји мјесто гдје наши грађани могу да се запосле, јер што сиромашнијим направе своје грађане то им је лакше да их купе током изборних кампања”, поручује Стефан Гаврић, предсједник ГО СДС-а, Добој.

Добој је град случај не само због изборних превара, истиче опозиција. Низ је дуг - од поплава, преко рушења старе зграде градске управе, а да нова није саграђена. Добој нема ни спортску дворану, једини је град који студентима не дијели стипендије, који нема спомен обиљежје палим борцима у центру града. 16 одборника у Скупштини града је потребно да Добој престане да буде град случај да се направи структура власти која ће бити транспарентна и која ће демографски обновити град, поручено је у емисији “Изазови” БН ТВ.

(БН) Фото: БН

 

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Добој 2024

29.03.2024 23:02

Немојте нас само ви бранити! Ко нас је клео није дангубио. За почетак кажите нам ко води добојски ПДП и СДС? За остало ћемо лахко...ћуј мене лако

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требавка

30.03.2024 09:19

Ови млади људи су мирнидопски хероји и добојлије их нису заслужили.Добоју више нико помоћ не може!Као ни РС јер је стање у Добоју као и у цијелом ентитету.Хвала додигу

Name

Драги мој пијуне...

29.03.2024 23:06

...све сте ви у праву али власт треба да има на уму да град не чине ни зграде, ни фирме, него становници, којих је све мање и мање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ристо

29.03.2024 23:18

Док је Тесња бице и посла и плате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корлеоне

30.03.2024 07:38

Стварно не волим Додика али је опозиција толико трула и неспособна да је то страсно колико су трули, па само једна те иста прица двије деценије а то је Миле лопов и ниста друго, дајте нам неке планове неке програме било ста за промјену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Корлеоне

30.03.2024 09:07

Који си ти демагог. Какве конкретне планове, пројекте програме може дати опизиција када нема буџет, средства информисања, надлежности...све је запосјео и злоупотребио онај кога потајно волиш и дивиш се његовим простаклуцима какви нису виђени нигдје у свијету

Name

лео

30.03.2024 08:05

Нисам знао да је Додик крив и за поплаве,изгледа вама када слабо доручкујете да је крив Додик, е зато сте вијечна опозиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

30.03.2024 08:39

Добојлије су малоумни кад их представља она алапача неодгојена и прави их све будалама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добојлија

30.03.2024 09:11

Тачно све што сте рекли,али,немате ни снагу ни моћ а најмање енергију да пробудите суграђане. Пијуновић има петљу отворено да каже и приђе обичном народу а ово двојене бих коментарисао. Осим што критикујете,дајте размислите шта ви нудите. Свако нормалан је за измјену изборног закона,и шта онда? Мислите да преко ноћи можете ријешити проблем судства и тужилаштва? Мислите ли шта урадити кад уђете у скупштину празног и презадуженог буџета? Та популистичка и отрцана прича није више ни смијешна,жалосна је. Ви указали? Има ли иједан примјер да сте показали јавно суграђанима осим критике? Нема!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.03.2024 14:48

Ти си још један бот у низу. Теби одговара такво стање, а пусти друге да покажу шта могу и знају. Добој треба корјените промјене за опоравак. Од распопа и Обрена горих нема. Фамилије запосјеле све функције. Растају се састају се само да би дошли до фотеља.

Name

Гласач

30.03.2024 09:16

Само када видим кандидате СДСа и ПДПа у Добоју онда је јасно што су вам резултати катастрофални.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

30.03.2024 10:34

Свакако у праву си...али ти имас велики избор, па ето гласуј за Вулицку, и остале ,,способњаковице"...

Name

Дарио Дјапа

30.03.2024 09:51

СНСД је вама трн у оку Нецете успети да победите СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре црвени боте

30.03.2024 10:09

Само ти презиме боте говори гдје припадаш: Ђапа (ш)! 💸😁 Иди, бре !

Name

Ре

30.03.2024 10:43

Бураз ,смањи доживљаје и боље тражи себи спаса.Мислиш да се може вјечно муљати ,лагати ,красти ?! Били су и Пабло ,Чаусеску ,Перон,Милошевић и остали ...неко заврши у тенку,затвору,испод крушке ...диктатура је стална мета ,само што то они не знају .То су препаметни појмови за алаве водје ,који би само себи грабили.Куш !

Name

Вгд

30.03.2024 11:20

дођите у Вишеград,да видите како се град урушио како је на власти снсдн и ђуревић,најгори начелник.

ОДГОВОРИТЕ