Puls naroda u Doboju drugačiji je od glasanja

Doboj “grad slučaj”, nazvan je nakon velike krađe izbora 2020. godine, a poslije toga je nastavio da ga potvrđuje nizom primjera. 16 odbornika u Skupštini grada je potrebno da se Doboj oslobodi ovog naziva, te dobije vlast koja će biti transparentna i raditi u službi građana, poručeno je u emisiji “Izazovi” BN TV.

Republika Srpska 29.03.2024 | 22:01
Puls naroda u Doboju drugačiji je od glasanja

Puls naroda u Doboju drugačiji je od rezultata glasanja i to se osjeća na svakom koraku, kaže Darko Pijunović iz Liste za pravdu i red. Ali, ucjene, zastrašivanje, krađa na izborima učine svoje. Srž problema leži, ističe on, u pravosuđu.

“Mi smo 2020. ustali, oborili izbore. Raspisano je preko 300 optužnica, međutim sud, a i tužilaštvo su te optužnice toliko smanjili i sveli na minimum. Sud donese presudu po kojoj je 400 ili 800 maraka kazna, a u Izbornom zakonu možete da nađete da su to kazne za zatvor od jedne do pet godina”, kaže Pijunović i dodaje:

“Hoću dobar izborni zakon, neću da moram da tamo glumim terminatora i da imam još 106 terminatora da idem na izbore”.

Izborna korupcija je izvor svake druge korupcije, pa se tako budžetska sredstva koriste na netransparentan i rastrošan način, što ukazuje na svu bahatost sadašnje vlasti, kaže opozicija. S druge strane, o razvoju grada i boljem životu građana se ne razmišlja.

“Doboj je grad koji za 20 godina nije uspio otvoriti ni čarapanu, to je sramota. Dugovi javnih preduzeća, neuplaćivanje poreza, u određenim javnim preduzećima radnici nisu dobili platu 13 mjeseci”, ističe Olivera Nedić, odbornik PDP-a u Skupštini grada, Doboj.

“Ja mislim da to više nije stvar nesposobnosti naših vlastodržaca nego je njihova namjera da u Doboju ne postoji mjesto gdje naši građani mogu da se zaposle, jer što siromašnijim naprave svoje građane to im je lakše da ih kupe tokom izbornih kampanja”, poručuje Stefan Gavrić, predsjednik GO SDS-a, Doboj.

Doboj je grad slučaj ne samo zbog izbornih prevara, ističe opozicija. Niz je dug - od poplava, preko rušenja stare zgrade gradske uprave, a da nova nije sagrađena. Doboj nema ni sportsku dvoranu, jedini je grad koji studentima ne dijeli stipendije, koji nema spomen obilježje palim borcima u centru grada. 16 odbornika u Skupštini grada je potrebno da Doboj prestane da bude grad slučaj da se napravi struktura vlasti koja će biti transparentna i koja će demografski obnoviti grad, poručeno je u emisiji “Izazovi” BN TV.

(BN) Foto: BN

 

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Doboj 2024

29.03.2024 23:02

Nemojte nas samo vi braniti! Ko nas je kleo nije dangubio. Za početak kažite nam ko vodi dobojski PDP i SDS? Za ostalo ćemo lahko...ćuj mene lako

ODGOVORITE
Name

Trebavka

30.03.2024 09:19

Ovi mladi ljudi su mirnidopski heroji i dobojlije ih nisu zaslužili.Doboju više niko pomoć ne može!Kao ni RS jer je stanje u Doboju kao i u cijelom entitetu.Hvala dodigu

Name

Dragi moj pijune...

29.03.2024 23:06

...sve ste vi u pravu ali vlast treba da ima na umu da grad ne čine ni zgrade, ni firme, nego stanovnici, kojih je sve manje i manje

ODGOVORITE
Name

Risto

29.03.2024 23:18

Dok je Tesnja bice i posla i plate

ODGOVORITE
Name

Korleone

30.03.2024 07:38

Stvarno ne volim Dodika ali je opozicija toliko trula i nesposobna da je to strasno koliko su truli, pa samo jedna te ista prica dvije decenije a to je Mile lopov i nista drugo, dajte nam neke planove neke programe bilo sta za promjenu.

ODGOVORITE
Name

Re Korleone

30.03.2024 09:07

Koji si ti demagog. Kakve konkretne planove, projekte programe može dati opizicija kada nema budžet, sredstva informisanja, nadležnosti...sve je zaposjeo i zloupotrebio onaj koga potajno voliš i diviš se njegovim prostaklucima kakvi nisu viđeni nigdje u svijetu

Name

leo

30.03.2024 08:05

Nisam znao da je Dodik kriv i za poplave,izgleda vama kada slabo doručkujete da je kriv Dodik, e zato ste viječna opozicija.

ODGOVORITE
Name

Dule

30.03.2024 08:39

Dobojlije su maloumni kad ih predstavlja ona alapača neodgojena i pravi ih sve budalama!

ODGOVORITE
Name

Dobojlija

30.03.2024 09:11

Tačno sve što ste rekli,ali,nemate ni snagu ni moć a najmanje energiju da probudite sugrađane. Pijunović ima petlju otvoreno da kaže i priđe običnom narodu a ovo dvojene bih komentarisao. Osim što kritikujete,dajte razmislite šta vi nudite. Svako normalan je za izmjenu izbornog zakona,i šta onda? Mislite da preko noći možete riješiti problem sudstva i tužilaštva? Mislite li šta uraditi kad uđete u skupštinu praznog i prezaduženog budžeta? Ta populistička i otrcana priča nije više ni smiješna,žalosna je. Vi ukazali? Ima li ijedan primjer da ste pokazali javno sugrađanima osim kritike? Nema!

ODGOVORITE
Name

Re

30.03.2024 14:48

Ti si još jedan bot u nizu. Tebi odgovara takvo stanje, a pusti druge da pokažu šta mogu i znaju. Doboj treba korjenite promjene za oporavak. Od raspopa i Obrena gorih nema. Familije zaposjele sve funkcije. Rastaju se sastaju se samo da bi došli do fotelja.

Name

Glasač

30.03.2024 09:16

Samo kada vidim kandidate SDSa i PDPa u Doboju onda je jasno što su vam rezultati katastrofalni.

ODGOVORITE
Name

Idealno

30.03.2024 10:34

Svakako u pravu si...ali ti imas veliki izbor, pa eto glasuj za Vulicku, i ostale ,,sposobnjakovice"...

Name

Dario Djapa

30.03.2024 09:51

SNSD je vama trn u oku Necete uspeti da pobedite SNSD

ODGOVORITE
Name

Re црвени боте

30.03.2024 10:09

Само ти презиме боте говори гдје припадаш: Ђапа (ш)! 💸😁 Иди, бре !

Name

Re

30.03.2024 10:43

Buraz ,smanji doživljaje i bolje traži sebi spasa.Misliš da se može vječno muljati ,lagati ,krasti ?! Bili su i Pablo ,Čausesku ,Peron,Milošević i ostali ...neko završi u tenku,zatvoru,ispod kruške ...diktatura je stalna meta ,samo što to oni ne znaju .To su prepametni pojmovi za alave vodje ,koji bi samo sebi grabili.Kuš !

Name

Вгд

30.03.2024 11:20

дођите у Вишеград,да видите како се град урушио како је на власти снсдн и ђуревић,најгори начелник.

ODGOVORITE