Још траје потрага за двогодишњом дјевојчицом

Потрага за двогодишњом девојчицом из околине Бора и даље траје, на терену су полиција, ватрогасци-спасиоци, припадници Горске службе спасавања, припадници Жандармерије са псима-трагачима, ловци и бројни грађани.

Република Српска 27.03.2024 | 07:35
Још траје потрага за двогодишњом дјевојчицом

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић, који је касно синоћ стигао у Бањско поље, рекао је јутрос да окупљени добровољци, који желе да се укључе у потрагу то могу да учине у координацији са полицијом.

Двогодишња Данка Илић нестала је око 13.45 часова у насељу Бањско Поље у граду Бору, након чега је у Србији први пут покренут систем "Пронађи ме!", који је намијењен за хитно обавјештавање јавности у случају нестанка малољетног лица.

Дјевојчица је нестала на неприступачном терену, обраслом густом шумом. Током поподнева подигнути су и дронови са термовизијским камерама, а терен претражује и хеликоптер.

Током јучерашњег дана за њом је трагало око 2.000 људи. Киша која је падала додатно је отежавала потрагу.

Градоначелник Бора Александар Миликић појаснио је да је у питању приградско насеље које има веома незгодан терен.

"Ту су шуме и потоци. На самом крају тог места се десио нестанак наше мале суграђанке", рекао је Миликић.

У Србији је први пут покренут систем "Пронађи ме", намиењен за хитно обавјештавање јавности у случају нестанка малољетног лица.

Циљ је да се омогући брза дистрибуцију информација свим грађанима преко ентитета надлежних за информисање јавности, када полиција процијени да би објављивање ове информације у јавности допринијело проналаску дјетета.

Хитно обавјештавање подразумијева слање поруке о нестанку малољетног лица са свим релевантним информацијама и то прекидом ТВ и радио програма, слањем СМС-а свим грађанима преко њихових мобилних оператора, приказима на екранима на ауто-путу, аеродромима, железничким и аутобуским станицама.

(Срна) Фото: Курир

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Искрено

27.03.2024 09:20

Ово је страшно. Да нестане дијете док трепнеш. Боже, само да је нађу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

27.03.2024 09:24

Сунце мало. Даће Бог да је пронађете живу и здраву.

ОДГОВОРИТЕ