Još traje potraga za dvogodišnjom djevojčicom

Potraga za dvogodišnjom devojčicom iz okoline Bora i dalje traje, na terenu su policija, vatrogasci-spasioci, pripadnici Gorske službe spasavanja, pripadnici Žandarmerije sa psima-tragačima, lovci i brojni građani.

Republika Srpska 27.03.2024 | 07:35
Još traje potraga za dvogodišnjom djevojčicom

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, koji je kasno sinoć stigao u Banjsko polje, rekao je jutros da okupljeni dobrovoljci, koji žele da se uključe u potragu to mogu da učine u koordinaciji sa policijom.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je oko 13.45 časova u naselju Banjsko Polje u gradu Boru, nakon čega je u Srbiji prvi put pokrenut sistem "Pronađi me!", koji je namijenjen za hitno obavještavanje javnosti u slučaju nestanka maloljetnog lica.

Djevojčica je nestala na nepristupačnom terenu, obraslom gustom šumom. Tokom popodneva podignuti su i dronovi sa termovizijskim kamerama, a teren pretražuje i helikopter.

Tokom jučerašnjeg dana za njom je tragalo oko 2.000 ljudi. Kiša koja je padala dodatno je otežavala potragu.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić pojasnio je da je u pitanju prigradsko naselje koje ima veoma nezgodan teren.

"Tu su šume i potoci. Na samom kraju tog mesta se desio nestanak naše male sugrađanke", rekao je Milikić.

U Srbiji je prvi put pokrenut sistem "Pronađi me", namienjen za hitno obavještavanje javnosti u slučaju nestanka maloljetnog lica.

Cilj je da se omogući brza distribuciju informacija svim građanima preko entiteta nadležnih za informisanje javnosti, kada policija procijeni da bi objavljivanje ove informacije u javnosti doprinijelo pronalasku djeteta.

Hitno obavještavanje podrazumijeva slanje poruke o nestanku maloljetnog lica sa svim relevantnim informacijama i to prekidom TV i radio programa, slanjem SMS-a svim građanima preko njihovih mobilnih operatora, prikazima na ekranima na auto-putu, aerodromima, železničkim i autobuskim stanicama.

(Srna) Foto: Kurir

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Iskreno

27.03.2024 09:20

Ovo je strašno. Da nestane dijete dok trepneš. Bože, samo da je nađu.

ODGOVORITE
Name

+

27.03.2024 09:24

Sunce malo. Daće Bog da je pronađete živu i zdravu.

ODGOVORITE