Реконструкција Граничног прелаза између БиХ и ЦГ

На Граничном прелазу Зупци између БиХ и Црне Горе озваничен је почетак реконструкције овог прелаза.

Република Српска 25.03.2024 | 13:28
Реконструкција Граничног прелаза између БиХ и ЦГ

На Граничном прелазу Зупци између БиХ и Црне Горе озваничен је почетак реконструкције овог прелаза. Инвеститор је Управа за индиректно опорезивање БиХ, а вриједност пројекта је 2,4 милиона КМ.

Зоран Тегелтија, директор Управе за индиректно опорезивање, рекао је да ће се завршетком ових радова олакшати живот људима у Требињу и широм БиХ када су у питању царинске службе, али и рад пореских органа.

"Вриједност пројекта је 2,4 милиона КМ. Ја очекујем да ћемо прије краја септембра бити у прилици да на овом истом мјесту свједочимо да смо завршили тај пројекат и да смо почели да радимо. Да ли ће бити гужва на граници или неће, постоје два услова. Један су технички које ми овим пројектом завршавамо, а друго је однос и рад служби на граничном прелазу.

Ми ћемо створити све техничке претпоставке а онда предстоји да обезбиједимо у љетном периоду додатан  број људи изван предвиђене систематизације за рад на граничним прелазима како би више људи могло проћи у једном тренутку преко граничног прелаза", рекао је Зоран Тегелтија, директор Управе за индиректно опорезивање БиХ.

О погодностима заједничког граничног прелаза говорио је и Владимир Булајић, директор Управе царине Црне Горе. Он је увјерен да ће се завршетком радова у великој мјери смањити гужве И олакшати саобраћај између Босне и Херцеговине и Црне Горе, али и да ће се елиминисати прекогранични криминал.

"Надам се да ћемо у наредном периоду заједничким радом двије администрације успјети да регулишемо све оно што смо можда имали као девијацију у поступању и проласку грађана и контроли на два гранична прелаза.

Највише се односи на то да ће грађани на једном граничном прелазу остваривати сва своја права, завршавати све законом предвиђене поступке, пасошку контролу и надам се да ћемо самим тим убрзати проток путника, а елиминисати све оне могуће прекограничне преварне или било које друге радње", рекао је Владимир Булајић, директор Управе царина Црне Горе.

Градоначелници Требиња и Херцег Новог, Мирко Ћурић и Стеван Катић, изразили су задовољство због стицања услова за реализацију заједничког граничног прелаза чијим ће се завршетком, сматрају они, олакшати саобраћај и смањити гужве.

(БН) Фото: БН

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Хахаахха

25.03.2024 14:45

Наса властела се бави само шупљим стварима. Нецете их видјети како нела фабрика свјетска отвара врата народу да ради, само магла прелази, куловина зграда за институције, који су то краљеви сунце ти калаисано. Каква багра нежа имена у српском језику за ове људске пољупине и олосе. Страсно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

25.03.2024 14:57

Реците Градонацелнику Херцег Новог да мало убрза границаре на излазу из ЦГ, увијек али увијек је гузва. Ван сезоне је колона по 30 аута. Дзаба нови прелаз ако це љенцуге и даље ту радити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ МИЛА

25.03.2024 19:32

Е моја Мила, ти вјерујеш??? хоће лопови да почну градњу и узму паре,исто као и аеродром.ЂЕС ТЕ ЛОПОВИ,ГОВНАРИ ЈАДНИ🤮🤮🤮

Name

Лав

25.03.2024 19:57

Па јесу ли ЦРНОГОРЦИ или нису,шта се чудиш😆

Name

Откуд Тегелтија

25.03.2024 14:59

Кад ту нема ништа за украсти шта ови ту раде. И како то УИО гради нешто па ваљда Гранична полиција и Царина. Да се на овај начин омасте од прихода ПДВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАДА

25.03.2024 19:29

А мајку вам је... лоповску, да опет заграбите колико хоћете. Направите фабрику, Све покрадосте,ДаБогда вам задње било!Фууууууј

Name

Реалност

25.03.2024 15:20

Овај је уништио све буквално у Мркоњиц Граду ал све !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.03.2024 20:30

Зато је богат к’о саудијски шеик.

Name

Лав

25.03.2024 15:27

Има се,може се...преча је реконструкција ГП Зубци него пут Фоча- Шћепан Поље и тог граничног прелаза...на Зубце сам ишао прије 3 године и супер је био ништа му није фалило,незнам који је разлог да се рекоструише

ОДГОВОРИТЕ
Name

Момоx

25.03.2024 16:21

У реду је то за прелаз гранични сто се ради медјутим нема идеја да се отвори производња било чега у херцеговини пр ради фабрика камена у сокоцу дрвни финални производи у бијељини пр ради постоји термална вода бању направити у приједору пр тсј стари рудник и тд све тајкуни узеше радницима минималац политичарима и лизогузцима колко им треба намире их а осталим МИНИМАЛАЦ нико нема идеју просперитета ста вам амбасадори раде лезе и тросе нигдје помака у ничему ,нико не одговара за ниста само ситна раја сто прима минималац за малу ситницу прдекана политичсри ко зашрићени медвједи осиромасили народ себе обогатили гдје се год окренес извсн БиХ види се неки напредак код нас туга и чемер кода ми нисмо паметни ко и остали овлика богаства сто природа дала а народ сиротиња и бице док неко не заврси у прдекани за проневјеру и даље овако неко купус неко месо просјек сарма

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.03.2024 20:29

Какав напредак очекујеш ако ти је иста власт 15 година. Све сто ради то је бесомучно зидање зграда јер ту мафијаши уградјују и перу прљав новац. И то је све. Ево у Бијељини ни километар пута у задње три године. Тако је у свим мјестима поготово Херцеговина још има и макадама јбт. Власт граби све у БЛ и Тајкунима а Опстине голе ко сис а обавезе се стално преносе на Опстине. Бар да врате ПДВ убран у тим Опстинама па од пореза на имовину, па од акциза. Све може Проинтеру и пар њихових фирми и докле ће овако ја не знам?

Name

Апсурд

26.03.2024 09:11

Нека у свом граду опреми болницу која зјапи празнином људи су препуштени сами себи иду у околне општине да се лијече јер су овај лик и свита око њега уништили Болницу у Мркоњић Граду а на род стога све види трпи и шути и за све морају у Бања Луку ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Апсурд

26.03.2024 11:29

Мркоњићанима је боље у њиховој порушеној болницинего у УКЦ код Ђајић, горе имате вар свјеж зрак, тилико!

Name

ШМИШКО

26.03.2024 09:24

Боље према Дубровнику да се реконструише, сви одоше да раде у Дубровник, бјеже од зла

ОДГОВОРИТЕ