Папрено: Љетовање у Хрватској кошта као у Дубаију

 Као и годинама досад, резервације за љетовања у пуном су јеку, а цијене ове сезоне су, према ријечима туристичких радника, на свим дестинацијама више него годину дана раније.

Регион 23.03.2024 | 15:36
Папрено: Љетовање у Хрватској кошта као у Дубаију

Наиме, како кажу, што се тиче Јадранског приморја, љетовање у Хрватској ове године је скупље и до 25 одсто него годину дана раније, те за пет дана одмора у Хрватској може се љетовати и Дубаију.

Из туристичке агенције "Контики Травел" из Бањалуке казали су да код њих влада велика заинтересованост за резервације љетовања.

"Што се тиче цијена, све дестинације су поскупјеле, неке мало више, неке мало мање, али на Јадрану се осјети да је дошло до поскупљења, у  Хрватској су најскупљи аранжмани", казао је Владимир Ћоровић из "Контики травела".

Како је рекао, љетовање за четворочлану породицу у Египту креће се од  4.000 до 7.000 КМ зависно од изабраног хотела.

"Ту су укључени и повратна авио-карта, смјештај, алл-еxцлусиве услуга, са укљученим оброцима, пићем. Турска је за нијансу скупља, али Турска сигурно има и најбољу понуду, они имају најбоље хотеле, док је Грчка у том смислу најповољнија, те се ту аранжмани крећу до 5.000 КМ за седмодневни аранжман. 

Како је рекао, што се тиче Јадрана, Црна Гора је доста повољнија од Хрватске.

"То су породични аранжмани са букираним хотелом, те седмодневни аранжман износи од 2.000 до 5.000 КМ, док исто такво љетовање у Хрватској кошта од 4.000 КМ па више", казали су из ове агенције.

Истиче да родитељи са дјецом највише бирају Турску, док су парови ти који најрадије љетовање проводе у Грчкој.

И у туристичкој агенцији "Унис Тоурс" из Бањалуке казали су да имају рани букинг кад грађани највећим дијелом резервишу  своја љетовања.

"Цијене су  више него прошле године, конкретно у Црној Гори су више за неких 10 до 15 одсто, док је љетовање у Хрватској скупље за неких пет до 25 одсто у односу на прошлу  годину.

Како су рекли, цијене љетовања у Хрватској, зависно од локације, близине плаже,  крећу се од  800 до 3.000 евра за двије особе.

Из туристичке агенције "Релаx Тоурс" Сарајево казали су да код њих годинама влада велико интересовања за Турску, мада је од ове године велика заинтересованост грађана и за Тунис.

"Цијене  наравно зависе од хотела, шта је све укључено, тако да је могуће наћи од 1.100 до 3.000 КМ по особе у Хургади", казали су из ове туристичке агенције.

Додају да цијене смјештаја у Хрватској  ове године достижу баш високе цифре, те да за четворочлану породицу у неком солидном смјештају пет ноћења  износи преко 4.000 КМ.

"Скоро за те паре може се отићи на љетовање у Дубаи", казали су из ове агенције.

Бањалучанка Сања Лакетић истиче да годинама љетује у Хрватској, тачније у Водицама, те да су прошле године за своју четворочлану породицу за смјештај издвојили 85 евра по ноћењу, а ове године цијена истог смјештаја износи 115 евра.

"Тако да ћемо добро размислити гдје ћемо  ове године на одмор", казала је она.

(Независне) Фото: Унспласх

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Супер

23.03.2024 15:58

Зато је нама плата који радимо сезону у Хрватској већа за 200 евра, радим код истог газде ко и прошле године, и ове је плата за округло 200 евра већа,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стварно

23.03.2024 16:08

Какаво је љетовање 5 дана и још кошта 4000 КМ? То је пошао, дошао - пара нема. Људи требају научити радити себи резервације и аранжмане преко интернета и на основу буџета којег имају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

23.03.2024 18:29

Ми Балканци нећемо код њих. Паре имају они из Европе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риманија

23.03.2024 19:32

Лијепа моја ЦГ, остали ме не интересују да ми дијаманре поспу умјесто пјеска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПаноникаТз

23.03.2024 23:37

Добро дошли на панонику нећете се покајати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ме

26.03.2024 08:46

Па да вам казем, ја идем у Дубаи, на мој годисњи, макар ме тамо нитко не пита, како ми је име.. ови хрватски националисти су полудили…

ОДГОВОРИТЕ