Новалић иза решетака, Јелки Милићевић нова функција

Влада ФБиХ је, према објави у Службеним новинама ФБиХ, 13. марта ове године именовала Комисију за провођење посутпка избора кандидата за избор и номиновање за именовање замјеника директора Агенције за банкарство ФБиХ.

Босна и Херцеговина 23.03.2024 | 14:18
Новалић иза решетака, Јелки Милићевић нова функција

Јелка Милићевић, бивша федерална министарка финансија која је једина ослобођена у случају Репиратори, биће нова замјеница директора Агенције за банкарство Федерације БиХ.

Она би, требала бити именована из квоте ХДЗ-а БиХ.

“Директора и замјеника директора Агенције за банкарство Федерације БиХ, по претходно проведеном поступку јавног конкурса у складу са законом, на приједлог Владе Федерације Босне и Херцеговине именује Парламент Федерације БиХ на период ц̌етири године, уз могуц́ност именовања на два узастопна мандата”, наведено је у ц̌лану 22. став (2) Закона о Агенцији за банкарство Федерације Босне и Херцеговине.

Ова Комисија, како сазнајемо, има обевезу да сачини листу кандидата према којој ће бивша ХДЗ-ова министарка финансија Јелка Милићевић бити најбоље рангирана, након чега ће Влада ФБиХ упутити приједлог Парламенту ФБиХ да управо она буде именована за замјеницу директора Агенције за банкарство ФБиХ.

Подсјетимо, Јелка Милићевић је била једна од оптужених у случају Респиратори. Тужилатво БиХ је тада саопштило да је Јелка Милићевић оптужена да је починила кривично дјело несавјестан рад у служби јер је свјесним кршењем закона и других прописа омогућила набавку респиратора, а потом пропуштањем својих законом прописаних дужности није спријечила наступање штетне посљедице.

Осим Јелке Милићевић због набавке респиратора Тужилаштво је подигло оптужницу против тадашњег премијера ФБиХ Фадила Новалића, тадашњег директора Федералне управе Цивилне заштите Фахрудина Солака и власника Сребрне малине Фикрета Хоџића.

Међутим, Суд БиХ је ослободио ХДЗ-ову министарку, док су Новалић, Хоџић и Солак осуђени на по четири, пет, односно шест година затвора. И док се Новалић, Хоџић и Солак већ налазе на издржавању казне, Јелка Милићевић се спрема за преузимање нове функције.

(Истрага.ба) Фото: Рапорт

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Словенац

23.03.2024 15:23

Колико је фадил крив ова је више крива и чуј иде на функцију умјесто у затвор цудног ли судства

ОДГОВОРИТЕ
Name

р.југа

23.03.2024 17:55

Е мој фадиле како ниси несто уцино са бакиром иако је неписмен.Знао си да је суд под контролом ХДЗ и СНСДа па сад ти у прдекани броји дане а милицевицева која је крва као и ти добива јос вецу функцију.И трба ти тако кад сте сви глупи у СДА сранци.

Name

Ре

23.03.2024 19:06

Једини разлог за ослобађање може бити да их је она тужила.

Name

ре р.југа

24.03.2024 08:00

Како то да је суд БиХ под контролом ХДЗ и СНСД а предсједник суда БиХ Дебевец сарађиво и договаро се са Османом Мехмедагићем осмицом.За шта већ постоје томови доказа.Ти или си будала или си толико покварен.А Дебевец толико провео у притвору.

Name

Оли

23.03.2024 15:31

Ста је са Зељковићем јели и ту чекате застару као и з Давида,багро покварена🤮

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролазник

23.03.2024 16:09

Напокон бар једног да стрпају у затвор, уз Бозију помоц доце и остали криминалци из политике на ред.

ОДГОВОРИТЕ
Name

окy

24.03.2024 20:49

Па свак би отисао иза браве 4 године за десет милиона марака и онда си богат за сва времена.

Name

Искрени

23.03.2024 16:22

Жалосно до бола...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

23.03.2024 17:38

Ако је сретан што је у ћузи... Најљепше 4 год живота, прићаће кад изадјес, и писаћем књигу, пола сранке му већ од јуче завиде

ОДГОВОРИТЕ