„Ланацо“ добио нови посао од УИО вриједан милион КМ

Управа за индиректно опорезивање Босне и Херцеговине дала је компанији „Ланацо“ посао вриједан милион и по марака и то за надоградњу пореског информационог система.

Република Српска 22.03.2024 | 20:18
„Ланацо“ добио нови посао од УИО вриједан милион КМ

Како је наведено у обавјештењу о додјели уговора на тендер је пристигла једна понуда и она је за УИО била прихватљива.

Подсјетимо да је УИО ову набавку расписала крајем августа, прошле године.

Такође, тим тендером су прописали разне услове, а један од њих је да од понуђача, између осталог, траже да има најмање 14 запослениих или ангажованих чланова техничког особља, који ће бити задужени за реализацију пројекта.

Сви или већина запослених морају имати минимално пет година професионалног радног искуства и различите сертификате.

Ово није први вриједан уговор који је УИО дала компанији „Ланацо“ и почетком прошле године су им дали посао надоградње царинског подсистема, тежак шест милиона КМ.

Ни то није све, „Ланацо“ је од УИО добио и уговор надоградње новог пореског софтвера у пореском систему, такође почетком прошле године, а тај уговор био је вриједан готово 700.000 марака.

(Цапитал

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Жаре

22.03.2024 20:31

Да ли је то предвиђено буџетом јер када борци пензионери просвета рудари радници у суду влада одговара нема новца а није предвиђено буџетом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дф

22.03.2024 20:44

Добра нека фирма тај Ланацо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сл

22.03.2024 22:07

Само корупције корупција дно дна од цјелог друства

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аналитичар

22.03.2024 22:40

Ланацо је фирма Мркоњичког клана и у родбинским везама са директором УИО Тегијем,то и птице на грани знају,ал остаје да видимо шта ће рећи други клан око Игија Додика и Проинтера или је то само договорена подјела послова оних на државном нивоу и ентитетском!Обрни окрени све то иде у џепиће СНСД-оваца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миско

23.03.2024 07:11

Ајд сад све то понови, али без плакања

Name

Народ

23.03.2024 07:01

Нови софтвери,доградња софтвера,додавање софтвера итд.Па кода смо НАСА,а све се ради још увијек пјешке,ајд полупјешке.Троши се немилице и гдје треба и не треба.Дерите стоку,кад шути!

ОДГОВОРИТЕ
Name

милан

23.03.2024 12:26

Какав црни софтвер, кад ништа не може да се уради електронски, и даље обрасце попуњавају хемијском оловком и копирају на фотокоир машини , пуна Пореска управа фасцикли и папирчина које испадају на све стране, пореске пријаве мораш предавати на шалтеру и чекати сат времена да их заприме и евидентирају исто све ручно. За многе ствари иа ко су умрежени и даље траже да им потврде, решења и уверења донесете у папирној форми.

ОДГОВОРИТЕ