„Lanaco“ dobio novi posao od UIO vrijedan milion KM

Uprava za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine dala je kompaniji „Lanaco“ posao vrijedan milion i po maraka i to za nadogradnju poreskog informacionog sistema.

Republika Srpska 22.03.2024 | 20:18
„Lanaco“ dobio novi posao od UIO vrijedan milion KM

Kako je navedeno u obavještenju o dodjeli ugovora na tender je pristigla jedna ponuda i ona je za UIO bila prihvatljiva.

Podsjetimo da je UIO ovu nabavku raspisala krajem avgusta, prošle godine.

Takođe, tim tenderom su propisali razne uslove, a jedan od njih je da od ponuđača, između ostalog, traže da ima najmanje 14 zaposleniih ili angažovanih članova tehničkog osoblja, koji će biti zaduženi za realizaciju projekta.

Svi ili većina zaposlenih moraju imati minimalno pet godina profesionalnog radnog iskustva i različite sertifikate.

Ovo nije prvi vrijedan ugovor koji je UIO dala kompaniji „Lanaco“ i početkom prošle godine su im dali posao nadogradnje carinskog podsistema, težak šest miliona KM.

Ni to nije sve, „Lanaco“ je od UIO dobio i ugovor nadogradnje novog poreskog softvera u poreskom sistemu, takođe početkom prošle godine, a taj ugovor bio je vrijedan gotovo 700.000 maraka.

(Capital

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Žare

22.03.2024 20:31

Da li je to predviđeno budžetom jer kada borci penzioneri prosveta rudari radnici u sudu vlada odgovara nema novca a nije predviđeno budžetom

ODGOVORITE
Name

Df

22.03.2024 20:44

Dobra neka firma taj Lanaco

ODGOVORITE
Name

Sl

22.03.2024 22:07

Samo korupcije korupcija dno dna od cjelog drustva

ODGOVORITE
Name

Analitičar

22.03.2024 22:40

Lanaco je firma Mrkonjičkog klana i u rodbinskim vezama sa direktorom UIO Tegijem,to i ptice na grani znaju,al ostaje da vidimo šta će reći drugi klan oko Igija Dodika i Prointera ili je to samo dogovorena podjela poslova onih na državnom nivou i entitetskom!Obrni okreni sve to ide u džepiće SNSD-ovaca!

ODGOVORITE
Name

Misko

23.03.2024 07:11

Ajd sad sve to ponovi, ali bez plakanja

Name

Narod

23.03.2024 07:01

Novi softveri,dogradnja softvera,dodavanje softvera itd.Pa koda smo NASA,a sve se radi još uvijek pješke,ajd polupješke.Troši se nemilice i gdje treba i ne treba.Derite stoku,kad šuti!

ODGOVORITE
Name

milan

23.03.2024 12:26

Kakav crni softver, kad ništa ne može da se uradi elektronski, i dalje obrasce popunjavaju hemijskom olovkom i kopiraju na fotokoir mašini , puna Poreska uprava fascikli i papirčina koje ispadaju na sve strane, poreske prijave moraš predavati na šalteru i čekati sat vremena da ih zaprime i evidentiraju isto sve ručno. Za mnoge stvari ia ko su umreženi i dalje traže da im potvrde, rešenja i uverenja donesete u papirnoj formi.

ODGOVORITE