У позицији смо да треба да мијењамо законе и навике

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће Србију све већа лењост по питању ископавања угља, неопходност да се одричемо фосилних горива, нуклеарне енергије, зелене енергије ставити у позицију да ће морати да мења законске норме и навике.

Србија 21.03.2024 | 10:10
У позицији смо да треба да мијењамо законе и навике
Он је, уочи почетка Међународног самита за нуклеарну енергију у Бриселу, рекао и да ће Србија морати и да доводи људе из иностранства јер нема довољно стручњака у тој области.
 
"Данас је важно да ми разумемо у коликом смо заостатку и како смо погрешне одлуке доносили у претходних 35 и 40 година и значај који се придаје овом самиту нама указује на то колико ће нам струја недостајати у будућности. Да то поједноставимо - без нуклеарне енергије ми нећемо бити у стању да преживимо и долазак вештачке интелигенције, ни електричних аутомобила", рекао је Вучић.
 
Он је указао и на све већи значај зелене енергије.
 
"Наша све већа лењост по питању ископавања откривки угља, неопходност да се одричемо фосилних горива, нуклеарне енергије, зелене енергије и све друго нас ставља у позицију да ћемо морати да мењамо наше законске норме, да ћемо морати истовремено да мењамо наше навике, али да ћемо морати и да доводимо људе наше из иностранства, јер немамо довољно број стручних људи", рекао је Вучић.
 
Он је нагласио да ћемо морати да обезбедимо значајне финансијске средства у будућности, да бисмо све то могли да направимо. 
 
На првом самиту о нуклеарној енергији у Бриселу, који организују Међународна агенција за атомску енергију (ИАЕА) и Краљевина Белгија, учествоваће и председник  Вучић.
 
Први пут на таквом самиту окупиће се делегације из 30 земаља, представници  индустрије, шефови истраживачких центара, стручњаци, као и представници цивилног друштва.
 
Светски лидери ће се окупити у Бриселу како би истакли улогу нуклеарне енергије у смањењу употребе фосилних горива, јачању енергетске сигурности и подстицању економског развоја.
 
(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

АР

21.03.2024 10:22

Тако је под хитно мијењати законе Увести нове И то све за добробит власти И обавезно направити да нам ти будес водје све док си зив Тако добра идеја Како сте се само могли сјетити тога Обавезно увест закон да те славимо сваке године И сви на улице са заставицама а ти у лимузини И масес онако лагано руком

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.03.2024 12:12

Обични оцијењени кловн глобалисти и сотоњаре га држе у шаци знају све тајне о њему! Он само ради оно што му они кажу да мора да ради! Он ће уништити и раселити Србе у Србији!

Name

Реално

21.03.2024 10:23

Да ли то значи да без накнаде можете уништавати села Бистрица и Медна? Плати штету за унистена српска локална имања па причај о постењу. И ми смо Срби а не само Руфи, Звонко и Андреј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И у тој

21.03.2024 10:32

Области доминирају руси, ма гдје и ма који вид енергије да је у питању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

21.03.2024 10:34

Није ни љеност опасна као одлив становниства. А људи висе неце да зиве под терором хулигана и мафијаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МеНАГЕР

21.03.2024 11:46

Па зар ЕУ није донијела одлуку да се све нуклеарне електране угасе до 2050 године А да Србија није у ЕУ У Србији би могле да раде нуклеарне електране које би биле у власниству некога из ЕУ Енергију би производили у Србији а дистрибуисали би је ЕУ Раде људи нема ста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

21.03.2024 15:44

Па прљава индустрија и производња "прљаве" енергије за богате и развијене државе ће увек да се ради у пропалим црним рупетинама од држава.

Name

Мицко

21.03.2024 13:24

Али нама не треба вјестацка интелигенција и електрицни аутомобили. И до сад смо зивјели без тога, па ниста нам фалило није. Засто потписујес којекакве уговоре без да питас народ,издајнице...

ОДГОВОРИТЕ
Name

саса

21.03.2024 17:49

То господин пичкоусти све ради за нашу ,,децу". Ви то не разумијете ! Све и само за нашу децу.