Српска овим путем не може: Санкције, задуженост...

Грађани Републике Српске ће једно јутро да се пробуде и да схвате да су у магли у коју их је увукла спрега организованог криминала и политичке мафије, рекао је професор Дарко Трифуновић у емисији „Глобално“ БН ТВ.

Република Српска 20.03.2024 | 22:24
Српска овим путем не може: Санкције, задуженост...

Бивши министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак је додао да Српска нема право ни могућност да бира стране свијета већ мора да посматра све међународне односе кроз призму користи за себе.

Република Српска даље овим путем не може, јасан је професор Дарко Трифуновић који истиче да је сиромаштво узело маха, а задуженост расте.

„Немате инвестиције. Немате их зато што они који су то требали да раде су ушли у неку другу димензију. Грађани опет гласају за њих, па добро, гласајте и даље, али немојте да кукате.

Мени је криво када Србија треба да помаже Републику Српску и даље. Па Република Српска је довољно богата да би у неким сегментима требало да помаже Србији. Република Српска се поставила као паразит“, рекао је Трифуновић.

Власт Српске, прије свих Додик, свјесно креирају антизападну хистерију, јасан је Црнадак.

„У суштини његов највећи адвокат да је он европски човјек је Тројка јер се боје да ће их Додик истјерати из власти. Када погледате медије из ФБиХ видите како само хвале Додика.“

Трифуновић истиче да није проблем што Срби воле и величају Путина, али их он истовремено пита – гдје живе и раде? Да ли могу да запосле своју дјецу, а да нису партијски орјентисани?

„Питам их гдје су им дјеца и да ли планирају да остану овдје. Млади не виде своју будућност овдје. Ја и даље охрабрујем да тако мисле, али једно јутро ће да се пробуде и да виде да су у магли у коју их је увукла спрега организованог криминала и политичке мафије која је обојена том русопатофилијом оних људи који желе да нараве од Републике Српске Русију. Русију у којој се за све пита један човјек, његова елита и да само он и његова елита живе добро.“

Опозиција из Републике Српске није против Русије, али фокус ставља на Републику Српску и њене интересе, каже бивши министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак.

„Не треба бити велики зналац, па да видите да се господин Додик користи од стране Русије на овом простору. Прије свега политички. Исто тако видимо да њему одговара да користи тај однос са Русијом. Ја вас питам шта је ту интерес Републике Српске?

Шта смо ми ту добили? Српска је данас несигурна, корумпирана, коју је њена власт потпуно изоловала. Ова власт је нас ставила у једну врсту карантина. Нема нас у кредитима, пројектима...велике силе нас не констатују“, каже Црнадак.

Републици Српској се пријети додатним санкцијама и банкарским блокадама, додаје Трифуновић. То ће тако и бити, каже он, док се Српска, заслугом свог руководства, у геополитици, на западу посматра час као лијева, а час као десна рука Кремља на Балкану.

(БН) Фото: БН

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Дубиоза

20.03.2024 22:36

Ако имате шуме у минусу великом губици ако има те електро привреду тачније xидроелекране у минусу они пласирају готове производе без улагања у репроматеријал!Онда нешто дебело и гадно смрди !!!!!!!???????

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

21.03.2024 07:09

Суме у минусу Воде у минусу И једно И друго бесплатно добили али крадја је толико ухватила маха да нам ни суме а И воде цитавог свијета помоци немогу Треба бити умјетник И бити у минусу а све ти дала природа То само код нас има

Name

За дубиозу,

21.03.2024 07:17

Одакле ти да су хидроелектране у минусу, неко те дебело слагао.

Name

Грофица Мица

21.03.2024 07:38

Додик је дио оног истог естаблисмента који га је довео на власт, оног који данас форсира рат у Украјини. Питам се гдје је дипломатија? Само ратови унутар Европе: 1992, 1999.. Тактика је "тиха вода муљ носи" - знаци, константно сиромасење, затварање фирми, незаконске радње, непотизам, корупција и на крају криминал. Додик је у томе увелико успио. Док народ уоци страдање, страдање је увелико његова тузна реалност!

Name

ПРЕВАРАНТИ

21.03.2024 07:57

Трифуновићу није до гласања, него до видео надзора и скенера на гласачким мјестима. Исход годинама одређују бројачи а не гласачи. Прихватили су ове законе само да спријеце измјене Изборног закона које би модерним технологијама онемогућиле изборну крађу.

Name

РТВБН ?

21.03.2024 10:22

Засто не позовете бизнисмена руфија у емисију...емисије оваквог формата захтјевају адекватне госте као сто је измедју осталог и бизнисмен политицар...руфика...

Name

Доорс

20.03.2024 23:58

Битно је Србовати колац глодати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ххо

21.03.2024 00:31

Ја бих на васем мјесту просто угасио РС. То је најједноставнија и најјефтинија опција за Србе у Босни. Ста год накнадно коментарисали на ово сто казем, цињенице вас демантују. Покусајте схватити да сваки покусај одвајања Срба од других народа кроз некакве републике, САО области, српске светове или ЗСО доноси само јос висе биједе и сиромаства управо за те исте Србе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

21.03.2024 14:18

Нису у бољем положају ни муслимани ни хрвати што лижу гузицу ЕУ која и њих искориштава, освијестите се и пробудите, у истим смо говнима сви.

Name

Име

21.03.2024 06:15

Уз дужно поштовање и Игора и Дарка, Српска није баш излована. Више је Педерација излованија. Па са ким се састају Педерални политичари? Дарко, како америчке бомбе убијају Славене у УА, како дјецу по Гази?

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

21.03.2024 07:19

Са Додиком, шверцером смрди све од почетка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

21.03.2024 09:18

Док Народ уочи РС ЈЕ ПРОПАЛА. ДОДИК ОБРНУ ОКРЕНУ И СВЕ УСПИЈЕВА. ПРОКЛЕТО МУ 10 КОЉЕНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кк

21.03.2024 09:23

Кад нестане сламе има лишћа и тако даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

21.03.2024 09:34

Два нај већа НАТО лобиста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАШО

21.03.2024 14:17

Добро су плаћени,посебно Дарко.Заборавио је да спомене колико су нас пута западњаци бомбардовали и тога се можемо од њих опет надати.Незнам само коко немају стида тако јавно хвалити очигледнога непријатеља србскога народа.

Name

Миле

21.03.2024 09:45

Ма маните се српства висе то нас је и довело гдјс смо сад...ста прицас Црнадак ...каква дрзава лазес сам себе неј,,,,,вас нико ни с главе исти си ко лазни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

21.03.2024 10:30

опет исти гости,исте прице вец 25 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фреy40

21.03.2024 13:04

Кад само помислите да пресједник РС не може имати текући рачун у банци,ту нема шта даље коментарисати.Пропаст слиједи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоx

22.03.2024 12:57

Која сте ви багра и продане душе. Ви сте класични квислинзи и издајници, смеће овог друштва.

ОДГОВОРИТЕ