Srpska ovim putem ne može: Sankcije, zaduženost...

Građani Republike Srpske će jedno jutro da se probude i da shvate da su u magli u koju ih je uvukla sprega organizovanog kriminala i političke mafije, rekao je profesor Darko Trifunović u emisiji „Globalno“ BN TV.

Republika Srpska 20.03.2024 | 22:24
Srpska ovim putem ne može: Sankcije, zaduženost...

Bivši ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak je dodao da Srpska nema pravo ni mogućnost da bira strane svijeta već mora da posmatra sve međunarodne odnose kroz prizmu koristi za sebe.

Republika Srpska dalje ovim putem ne može, jasan je profesor Darko Trifunović koji ističe da je siromaštvo uzelo maha, a zaduženost raste.

„Nemate investicije. Nemate ih zato što oni koji su to trebali da rade su ušli u neku drugu dimenziju. Građani opet glasaju za njih, pa dobro, glasajte i dalje, ali nemojte da kukate.

Meni je krivo kada Srbija treba da pomaže Republiku Srpsku i dalje. Pa Republika Srpska je dovoljno bogata da bi u nekim segmentima trebalo da pomaže Srbiji. Republika Srpska se postavila kao parazit“, rekao je Trifunović.

Vlast Srpske, prije svih Dodik, svjesno kreiraju antizapadnu histeriju, jasan je Crnadak.

„U suštini njegov najveći advokat da je on evropski čovjek je Trojka jer se boje da će ih Dodik istjerati iz vlasti. Kada pogledate medije iz FBiH vidite kako samo hvale Dodika.“

Trifunović ističe da nije problem što Srbi vole i veličaju Putina, ali ih on istovremeno pita – gdje žive i rade? Da li mogu da zaposle svoju djecu, a da nisu partijski orjentisani?

„Pitam ih gdje su im djeca i da li planiraju da ostanu ovdje. Mladi ne vide svoju budućnost ovdje. Ja i dalje ohrabrujem da tako misle, ali jedno jutro će da se probude i da vide da su u magli u koju ih je uvukla sprega organizovanog kriminala i političke mafije koja je obojena tom rusopatofilijom onih ljudi koji žele da narave od Republike Srpske Rusiju. Rusiju u kojoj se za sve pita jedan čovjek, njegova elita i da samo on i njegova elita žive dobro.“

Opozicija iz Republike Srpske nije protiv Rusije, ali fokus stavlja na Republiku Srpsku i njene interese, kaže bivši ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

„Ne treba biti veliki znalac, pa da vidite da se gospodin Dodik koristi od strane Rusije na ovom prostoru. Prije svega politički. Isto tako vidimo da njemu odgovara da koristi taj odnos sa Rusijom. Ja vas pitam šta je tu interes Republike Srpske?

Šta smo mi tu dobili? Srpska je danas nesigurna, korumpirana, koju je njena vlast potpuno izolovala. Ova vlast je nas stavila u jednu vrstu karantina. Nema nas u kreditima, projektima...velike sile nas ne konstatuju“, kaže Crnadak.

Republici Srpskoj se prijeti dodatnim sankcijama i bankarskim blokadama, dodaje Trifunović. To će tako i biti, kaže on, dok se Srpska, zaslugom svog rukovodstva, u geopolitici, na zapadu posmatra čas kao lijeva, a čas kao desna ruka Kremlja na Balkanu.

(BN) Foto: BN

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

Dubioza

20.03.2024 22:36

Ako imate šume u minusu velikom gubici ako ima te elektro privredu tačnije xidroelekrane u minusu oni plasiraju gotove proizvode bez ulaganja u repromaterijal!Onda nešto debelo i gadno smrdi !!!!!!!???????

ODGOVORITE
Name

AR

21.03.2024 07:09

Sume u minusu Vode u minusu I jedno I drugo besplatno dobili ali kradja je toliko uhvatila maha da nam ni sume a I vode citavog svijeta pomoci nemogu Treba biti umjetnik I biti u minusu a sve ti dala priroda To samo kod nas ima

Name

Za dubiozu,

21.03.2024 07:17

Odakle ti da su hidroelektrane u minusu, neko te debelo slagao.

Name

Grofica Mica

21.03.2024 07:38

Dodik je dio onog istog establismenta koji ga je doveo na vlast, onog koji danas forsira rat u Ukrajini. Pitam se gdje je diplomatija? Samo ratovi unutar Evrope: 1992, 1999.. Taktika je "tiha voda mulj nosi" - znaci, konstantno siromasenje, zatvaranje firmi, nezakonske radnje, nepotizam, korupcija i na kraju kriminal. Dodik je u tome uveliko uspio. Dok narod uoci stradanje, stradanje je uveliko njegova tuzna realnost!

Name

PREVARANTI

21.03.2024 07:57

Trifunoviću nije do glasanja, nego do video nadzora i skenera na glasačkim mjestima. Ishod godinama određuju brojači a ne glasači. Prihvatili su ove zakone samo da sprijece izmjene Izbornog zakona koje bi modernim tehnologijama onemogućile izbornu krađu.

Name

RTVBN ?

21.03.2024 10:22

Zasto ne pozovete biznismena rufija u emisiju...emisije ovakvog formata zahtjevaju adekvatne goste kao sto je izmedju ostalog i biznismen politicar...rufika...

Name

Doors

20.03.2024 23:58

Bitno je Srbovati kolac glodati.

ODGOVORITE
Name

Hho

21.03.2024 00:31

Ja bih na vasem mjestu prosto ugasio RS. To je najjednostavnija i najjeftinija opcija za Srbe u Bosni. Sta god naknadno komentarisali na ovo sto kazem, cinjenice vas demantuju. Pokusajte shvatiti da svaki pokusaj odvajanja Srba od drugih naroda kroz nekakve republike, SAO oblasti, srpske svetove ili ZSO donosi samo jos vise bijede i siromastva upravo za te iste Srbe.

ODGOVORITE
Name

Bosanac

21.03.2024 14:18

Nisu u boljem položaju ni muslimani ni hrvati što ližu guzicu EU koja i njih iskorištava, osvijestite se i probudite, u istim smo govnima svi.

Name

Ime

21.03.2024 06:15

Uz dužno poštovanje i Igora i Darka, Srpska nije baš izlovana. Više je Pederacija izlovanija. Pa sa kim se sastaju Pederalni političari? Darko, kako američke bombe ubijaju Slavene u UA, kako djecu po Gazi?

ODGOVORITE
Name

+

21.03.2024 07:19

Sa Dodikom, švercerom smrdi sve od početka.

ODGOVORITE
Name

+

21.03.2024 09:18

Dok Narod uoči RS JE PROPALA. DODIK OBRNU OKRENU I SVE USPIJEVA. PROKLETO MU 10 KOLJENO.

ODGOVORITE
Name

kk

21.03.2024 09:23

Kad nestane slame ima lišća i tako dalje.

ODGOVORITE
Name

Nikola

21.03.2024 09:34

Dva naj veća NATO lobista.

ODGOVORITE
Name

РАШО

21.03.2024 14:17

Добро су плаћени,посебно Дарко.Заборавио је да спомене колико су нас пута западњаци бомбардовали и тога се можемо од њих опет надати.Незнам само коко немају стида тако јавно хвалити очигледнога непријатеља србскога народа.

Name

Mile

21.03.2024 09:45

Ma manite se srpstva vise to nas je i dovelo gdjs smo sad...sta pricas Crnadak ...kakva drzava lazes sam sebe nej,,,,,vas niko ni s glave isti si ko lazni.

ODGOVORITE
Name

bl

21.03.2024 10:30

opet isti gosti,iste price vec 25 godina.

ODGOVORITE
Name

frey40

21.03.2024 13:04

Kad samo pomislite da presjednik RS ne može imati tekući račun u banci,tu nema šta dalje komentarisati.Propast slijedi

ODGOVORITE
Name

Zox

22.03.2024 12:57

Koja ste vi bagra i prodane duše. Vi ste klasični kvislinzi i izdajnici, smeće ovog društva.

ODGOVORITE