ИДДЕЕА тражи да поскупе накнаде за грађане и фирме

Агенција за идентификационе документе, евиденцију и размјену података (ИДДЕЕА) предложила је на усвајање Савјету министара БиХ поскупљење накнаде за приступ подацима из евиденције ове агенције и то за физичке и правне особе, сазнаје Фокус.ба.

Босна и Херцеговина 20.03.2024 | 22:22
ИДДЕЕА тражи да поскупе накнаде за грађане и фирме

У приједлогу одлуке висина накнаде за повремени приступ подацима повећана је са 5 на 10 КМ. Посљедња одлука о висини накнада донесена је 29. априла 2010.

У њој тада нису прописане накнаде за повремени приступ подацима особама и фирмама из иностранства. У новој одлуци овим категоријама се прописује накнада од 50 КМ.

Иначе, ИДДЕЕА технички одржава и електронски арихивира податке широког спектра исправа које су битне грађанима БиХ у свакодневном животу.

То су подаци о личним картама, пасошима, путним листовима, возачким дозволама, пограничним пропусницама, пребивалиштима, јединственим матичним бројевима, регистрацијама возила, регистру новчаних казни и прекршајних евиденција.

(Фокус.ба)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бања лука

20.03.2024 23:36

Народ треба да истане и да вам суди сваком понаособ багро лоповска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

База података

21.03.2024 05:34

Траже поскупљење а 10 година нису увели нити једну нову технологоју за лична документа која би грађанима олакшали замјену докумената.Сваки пут од шалтера до шалтера док пола свјета за замјену докумената аплицира онлине само се иде на шалтер преузети.У Канади је лична карта и возачка један документ.Возацку нема право нико да ти одузме јер си издавање платио и лицно је твоја.Забрана се унесе у базу података па нек полиција те провјерава кад те зауставе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјечни лузери

21.03.2024 11:43

Мора да им Додикови Проинтер пише и одржава апликације. Милиони које дају за Софтwаре одлазе без повратка. Од онлине апликацију за вађење или замјену личних и других докумената, ни трага. Нити це скоро бити.