Пољска: Око 70.000 пољопривредника блокирало путеве

Пољопривредници у Пољској који протестују против пољопривредне политике Европске уније (ЕУ) и увоза јефтиног жита и прехрамбених производа из Украјине блокирали су улазне и излазне руте у главни град Варшаву, јавља Анадолија.

Свијет 20.03.2024 | 17:10
Пољска: Око 70.000 пољопривредника блокирало путеве

Према извјештајима пољских медија, протест великих размјера, којем је присуствовало око 70.000 фармера, почео је након што преговори између министра пољопривреде Цзеслаwа Сиекиерског и група пољопривредника нису дали никакве резултате.

Десетине хиљада фармера, реагујући на увоз јефтиног жита и прехрамбених производа из Украјине и пољопривредну политику ЕУ, довели су до затварања путева за саобраћај постављањем барикада на отприлике 600 различитих тачака, укључујући и путеве који воде ка Варшави.

Пољопривредници у Пољској одржали су 6. марта протесте испред кабинета премијера у Варшави.

Пољопривредници у многим земљама ЕУ, посебно у Њемачкој, Француској, Италији, Шпанији, Холандији, Белгији, Пољској, Мађарској и Грчкој, реагују на недавно проведену пољопривредну политику.

(Анадолија)  Фото: Анадолија

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Милојко

20.03.2024 17:33

Тако се то ради...за своја права МОРА се борити и изборити...а не као ови наси који ТРПЕ ДОДИКОВЦЕ деценијама или бјезе као да тудје Сунце боље грије од насег а домацег.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.03.2024 19:30

Хамдија пријатељу, неће се они ни зашта изборити, када им досади, отићи ће кућама , велике западне агро-корпорације, држе све у својим канџама, само што то овима нико није рекао ! После ће им објаснити и рећи , ако им се не свиђа не морају се бавит пољопривредом, нико их не тјера !

Name

Крцун

20.03.2024 17:50

Овако се штрајкује пољопривредници "државе" Република Српска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пањик

20.03.2024 18:50

Клозети су тески ти европљани Добро осмисљени лазови.БОЉУ ЈЕ ДЕМОКРАТИЈУ ИМАО ЛЕЊИН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крцун

20.03.2024 19:39

Једини који не штрајкују и не буне се "у нас" је породица Додик. Они су задовољни са пољопривредом. Ако им дају који трактор, или регресирано гориво којих пар хиљада литара, или ако им град убије јабуке, па им РС намири, или добију потстицаје од тричавих пар стотина хиљада марака, њима свеједно, они су задовољни. Дај шта даш. Свака вам част Додици, ви сте бре узор свим пољопривредницима у РС.

ОДГОВОРИТЕ