Акција СИПА у више градова у БиХ, има ухапшених

Припадници СИПА од јутрос спроводе оперативну акцију "Индеx" у више градова у БиХ.

Босна и Херцеговина 18.03.2024 | 15:13
Акција СИПА у више градова у БиХ, има ухапшених

Према незваничним информацијама у Сарајеву је ухапшена Едина Брутус.

СИПА у Горажду претреса објекте у власништву Дамира Жуге, бившег министра образовања у овом кантону и заступника странке Народ и Правда у Скупштини Босанско Подрињског кантона Горажде.

У Сарајеву је, једна од мета полиције – Хајриз Бећировић.

Оснивач Интернационалног горажданског универзитета била је Едина Брутус, док је у управљачким структурама била њена снаха Елма Брутус.

Припадници СИПА су јутрос обавили претрес у њиховим кућама. Осим тога, СИПА претреса и објекте у власништву Мелведина Јашаревића, генералног секретара Интернационалног универзитета Горажде, а у Зеници су обављени претреси објекта у власништву Каје Имшировић.

Подсјетимо, инспектори СИПА спроводе акцију због пријава о начину функционисања Интернационалног универзитета у Горажду и издавања диплома. Мјесецима су трајале оптужбе за криминал и неслагање некадашњег ректора проф. др Хајриза Бећировића и генералне менаџерице универзитета Едине Брутус.

Интернационални универзитет из Горажда је наводно штампао дипломе штампарији на Грбавици у Сарајеву, а иза свега стоји Италијан Салваторе Мессина.

Ова високошколска установа дошла је у фокус када је више од 80 Италијана завршило Факултет здравствених студија – смјер физиотерапија на Интернационалном Универзитету Горажде, али им је Комора здравствених техничара свих профила (КЗТФБиХ) одбила издати лиценце за рад на подручју Федерације БиХ због сумње у регуларност студија и низа утврђених неправилности.

(Клиx) Фото: Клиx

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ШЕКИ,СРЕБРЕНИК

18.03.2024 15:23

уХАПСИТЕ СУДИЈУ ОСНОВНОГ СУДА У БРЧКОМ НЕБОЈШУ САВИЋА,И ТАЈ ЉИГАВАЦ САРАЂУЈЕ СА КРИМИНАЛЦИМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Шеки

18.03.2024 15:37

СИПА је у Брчко дистрикту доста тога урадила , хапшења ,суспензије са посла али готово сви су ослободјени и враћени на посао.Дакле СИПА се не уважава од суда у Брчком као да у СИПИ раде зидари а. не правници и економисти.

Name

Марко,Њемацка

18.03.2024 18:44

они хапсе само јаднике,ситне лоповцице и узиваоце марихуане,која је на западу легализирана,а праве лопове,криминалце,који су приватизовали и опљацкали реп српску и градјане,њих не смију ни погледати,а камоли хапсити....

Name

Шеки,Сребреник

18.03.2024 17:39

Зато сам поменуо тог тзв судију љигавца,а исти такав је и главни тужиоц Мујкановић,смеће тужилачко

ОДГОВОРИТЕ
Name

Закон

18.03.2024 19:42

Када це сипа доћи у шумарство у Чајничу , ту има много радника са купљених дипломама о завршеној сколи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смех

18.03.2024 21:08

Кад це сипа пратити трзисне и санирарне инспекторе на гп каракају да виде ста се yу ради и за које паре се пустају камиони да се не саљу на анализу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ред

19.03.2024 09:20

Поздрављам ове акције и ако знам да ће се Суд “попишати” на њих, нарочито у РС јер тонемо у корупцију и тоталитаризам!

ОДГОВОРИТЕ