Бошњаци напустили сједницу Дома народа Парламента

Сједница Дома народа Парламента БиХ данас је прекинута након што су је напустили делегати из бошњачког народа БиХ.

Босна и Херцеговина 18.03.2024 | 14:37
Бошњаци напустили сједницу Дома народа Парламента

До напуштања бошњачких делегата је дошло након што је дневни ред данашње сједнице уврштен приједлог Закона о Уставном суду БиХ српског делегата Желимира Нешковића (СДС).

Иако су раније као и бошњачки делегати против уврштавања приједлога Закона о Уставном суду БИХ СДС-овог делегата били против, данас су делегати СНСД-а у Клубу Срба то подржали као и делегати ХДЗ у Клубу Хрвата.

На данашњој сједници Дома народа требало је да се гласа и о измјенама Изборног закона БиХ, које су подржане у Представничком дому Парламента БиХ, којима се уводе модерне технологије у изборни систем.

СДС приједлог Закона о Уставном суду БиХ очито је дошао као кап спаса за СНСД и ХДЗ који су раније најавили да неће подржати измјене Изборног закона БиХ.

Подсјетимо да је НСРС у прошлогодишњим закључцима задужила српске представнике да на нивоу БиХ не учествују у доношењу закона и одлука све док се прво не ријеши питање одласка страних судија из Уставног суда БиХ.

Законско рјешење о Уставном суду БиХ подносио је СДС-ов делегат,  а што није наилазило на разумијеваје ни код колега из СНСД-а све до посљедњих сједница Дома народа Парламента БиХ.

(БН) Фото: Архива/АА 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Велики штрумф

18.03.2024 15:14

Ј..е луд збуњеног

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мудрсци

18.03.2024 15:40

Све је то договор да се не мјења изборни закон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.03.2024 17:35

А да га сцхмидт донесе који га је и припремио.

Name

Србо

18.03.2024 16:41

То смо ми исто радили прије рата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

19.03.2024 09:29

Све саме патриоте тамо сједе па од силног патриотизма и родољубља не знају ко ће више да зајебе овај народ и народности! Све је то шарада за гласачко тијело

ОДГОВОРИТЕ